Messi og Barcelona slår Villarreal uden at imponere

Lionel Messi var med i begge mål, da Barcelona slog Villarreal 2-0 på udebane. Foto: /ritzau/AP/Alberto Saiz

Barcelona har nu et forspring i La Liga på fem point ned til nærmeste forfølger fra Valencia.

Barcelona vandt ude over Villarreal i den bedste spanske liga og har nu fem point ned til Valencia på andenpladsen.

Villarreal ligger nummer seks og holder sig inde i kampen om de europæiske pladser.

Hjemmeholdet var inden opgøret uden en sejr i de seneste tre kampe, men gik uimponeret til opgaven mod førerholdet, der ikke spillede sin mest overbevisende kamp.

Barcelona havde svært ved at komme til de helt store chancer, da det meste løb ud i sandet, når holdet nåede modstanderens felt. Til tider var kampen da heller ikke specielt underholdende at se på.

Kreativiteten var ikke prangende i Barcelona-angrebet, hvilket måske kunne skyldes, at holdet manglede midtbanedirigenten Andrés Iniesta, der sad opgøret over med en skade.

Villarreal havde flere gode forsøg på mål i første halvleg, og efter et kvarters tid var italienske Roberto Soriano tæt på at bringe sit hold foran, men Marc-Andre ter Stegen diskede op med en feberredning i Barca-målet.

Efter pausen var meget af initiativet stadig overladt til Villarreal. Et kvarters tid inde i halvlegen var Lionel Messi dog tæt på at score, men bolden gik tæt forbi stolpen.

Minuttet senere gjorde Villarreal det svært for sig selv, da Raba kom for vildt ind i en tackling på Sergio Busquets og fik direkte rødt kort.

Det røde kort ændrede kampen. Barcelona satte sig mere på tingene, og det begyndte at brænde på i Villarreals felt.

Luis Suarez havde et forsøg på stolpen med 20 minutter igen, og efterfølgende skød Messi bolden tæt forbi målet.

Kort efter gik den så ikke længere for Villarreal, der ellers havde spillet en god kamp.

Suarez, Messi og Francisco Alcacer kombinerede flot i feltet, og førstnævnte fik sidste fod på Barcelona-scoringen til 1-0.

Ti minutter senere bragte Messi udeholdet på 2-0, da Busquets opsnappede en fejlaflevering og fandt argentineren i en fri position.

Atlético Madrid, der ligger nummer tre i La Liga, vandt 1-0 på udebane over Riza Durmisi og Betis på et mål af Saúl Ñíguez.

Malaga tog en udebanesejr på 2-0 over Real Sociedad, mens Levante hjemme måtte se sig slået af Athletic Bilbao med 1-2.