Messi sikrer Barcelona et point i sæsonafslutning

Lionel Messi stod for begge Barcelona-træffere, da mestrene på udebane spillede 2-2 mod Eibar. Foto: Vincent West/Reuters

Barcelona og Eibar delte i porten i sæsonens sidste kamp i Primera Division, hvor Messi igen reddede holdet.

Intet var på spil, da Eibar og FC Barcelona lukkede sæsonen ned i Primera Division, men Lionel Messi ville gerne stemple elegant ud af sæsonen.

Den lille argentiner stod for begge Barcelona-mål i 2-2-kampen og nåede dermed op på imponerende 36 ligatræffere. Det er to mere end i sidste sæson.

Kampen blev ikke en af dem til historiebøgerne, hvilket er svært at klandre spillerne, eftersom kun æren var på spil.

Barcelonas mesterskab var for længst sikret, og Eibar kunne ikke avancere yderligere fra den 12.-plads i tabellen, som holdet indtog inden kampen.

Foran hjemmepublikum ville Eibar dog gerne slutte fint af, og efter 20 minutters spil fik Marc Cucurella presset en flad afslutning under Jasper Cillessen i Barcelona-målet.

Det gav 11 minutters glæde på stadion, inden Lionel Messi slog en fed streg under sin topscorertitel i ligaen i denne sæson.

Først udlignede han fra en lidt spids vinkel til 1-1 efter en flot aflevering fra Arturo Vidal, og minuttet efter var det en aflevering i dybden fra Ivan Rakitic, som Messi smukt chippede ind til 2-1.

Det duftede af Barcelona-føring ved pausen, men i sidste minut før et kvarters hvile overlistede Pablo De Blasis Jasper Cillessen med en flot afslutning langt udefra.

Mens første halvleg bød på et par flotte mål, var de sidste 45 minutter lidt af en ørkenvandring.

Ingen af holdene formåede at skabe det vilde, og 2-2 holdt hele vejen til slutfløjt.

Barcelona vinder dermed mesterskabet med en margin på 11 point ned til Atlético Madrid og yderligere otte point ned til Real Madrid på tredjepladsen.

Klubben fra Catalonien skal i den kommende weekend forsøge at hente endnu et trofæ, når Valencia venter i pokalfinalen.