Midtbanetalent giver Barcelona sejr i catalansk lokalopgør

Pedri (til højre) blev matchvinder for Barcelona. Foto: Pau Barrena/Ritzau Scanpix
FC Barcelona tog sin tredje 1-0-sejr inden for den seneste uge, da Girona blev besejret i La Liga.

FC Barcelona har gang i en god stime, men på det seneste har den spanske storklub ikke ligefrem kørt sine modstandere over.

Lørdag vandt Barcelona for tredje gang på en uge således med 1-0, da Xavis mandskab stod over for Girona i et rent catalansk lokalopgør. Girona ligger kun lidt over en time fra Barcelona i bil.

Midtbanetalentet Pedri stod for kampens ene mål, som blev lavet efter en times spil. Barcelona er nu oppe på 47 point på La Ligas førsteplads. Real Madrid har seks point færre, men har en kamp i baghånden.

Andreas Christensen spillede onsdag alle 90 minutter, da Barcelona mødte Real Sociedad i den spanske pokalturnering. Lørdag så han hele kampen fra bænken.

Kampen bød fra start som ventet på et massivt spilovertag til Barcelona. Gæsterne havde dog svært ved at veksle det til chancer foran mål.

Kun et par halvsløje afslutninger inden for målrammen blev det til for Barcelona, og så kunne Girona efter en - for det meste - disciplineret defensiv indsats gå til pause med 0-0 på måltavlen.

Et kvarter inde i anden halvleg måtte Girona dog give fortabt. Efter et flot opspil sendte Jordi Alba bolden på tværs i feltet.

Afleveringen var egentlig ikke specielt farlig, men Gironas målmand fik alligevel kun fingerspidserne på. Det resulterede i, at bolden endte ved fødderne af Pedri, og så kunne midtbanekometen nemt sparke den i et tomt mål til 1-0.

Efter målet ændrede kampen karakter. Girona gik mere offensivt til værks og fik i slutfasen sat et lettere passivt Barcelona-mandskab under pres.

Men udligningen udeblev, og så endte det altså med endnu en smal Barcelona-sejr.

I tillægstiden opstod der dramatik udenfor kridtstregerne, da Gironas træner fik et rødt kort for at brokke sig.

Man skal tilbage til slutningen af oktober for at finde Barcelonas seneste nederlag. Her endte det 0-3 mod Bayern München i Champions League. I La Liga har Barcelona ikke tabt siden 16. oktober, hvor ærkerivalen Real Madrid fik skovlen under catalonierne.