Mo Farahs VM-plan er i fare: Måtte have lægehjælp

Mo Farah måtte have lægehjælp efter at have vundet VM i 10.000-meter-løb fredag aften i London. Foto: /ritzau/AP/Matthias Schrader

Den 34-årige løber vil trække sig tilbage, når han har løbet VM. Han agter dog stadig at løbe maratonløb.

Den britiske løbestjerne Mo Farah satser på at tage guld i både 5000- og 10.000-meter-løb ved VM i atletik på hjemmebane i London.

Guldet på 10.000-meter-distancen kom i hus fredag aften, men nu kan Farahs planer for 5000-meter-løbet være i fare, da han pådrog sig en skade under fredagens finale, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den olympiske mester måtte have lægehjælp efter at have vundet guld fredag, da han på den sidste omgang flere gange blev trådt i læggen af en af sine konkurrenter.

Første gang det skete, var Farah tæt på at falde, og blodet løb ned ad løberens venstre ben.

Stjernen fortalte efterfølgende til den ventende presse, at han havde brug for lægehjælp.

- Jeg er skadet, men jeg må bare forblive stærk og blive tilset af lægerne.

Det er løbestjernens sidste VM på 5000- og 10.000-meter-distancen. Lykkes det for ham at tage guld i 5000-meter-løb, er det Farahs tredje VM i streg, hvor han tager guld på begge distancer.

Den forsvarende olympiske mester på både 5000 og 10.000 meter vandt OL-guld på samme stadion i London, Det Olympiske Stadion, i 2012, som han torsdag aften tog VM-titlen på.

Han har med sejren fredag vundet seks verdensmesterskaber, og det er Farahs tiende OL- eller VM-guld i træk.