Modløse Nykøbing FC viste aldrig tænder: Nedlagt i Hillerød af to perlemål

Spillerne på Lolland-Falsters flagskib viste igen problemer med at komme sig efter at komme bagud.

HILLERØD: Det begynder mere og mere at virke som en formalitet, at Nykøbing FC vil rykke ned i 2. division.

Efter sidste uges 5-3 nedsmeltning mod HB Køge var der dog for spillerne en chance for at vise, at man hører hjemme i 1. division, da "bjørnene" visiterede Hillerød.

Skulle NFC holde fast i noget som helst spinkelt håb, der kunne gøre sæsonafslutningen mere spændende, skulle der dog tre point med hjem fra Sjælland.

Til det formål havde Claus Jensen skiftet en smule ud i truppen, hvor Luca Kjerrumgaard, Lars Pleidrup og Thor Høholt havde givet plads til Victor Christiansson, Emeka Nnamani og Elias Gärtig.

Men Hillerød stadions bane var noget værre skravl og en gedigen kæp i hjulet på den måde, Claus Jensen og co. gerne vil spille fodbold.

Første halvleg var en statisk omgang, hvor hjemmeholdet sad mest på tingene, men begge hold var fanget i en kamp med lavt tempo, hvor holdene blot følte hinanden ud og skabte få chancer de første 30 minutter.

Ikke overraskende blev det derfor til et mål efter en dødboldssituation. Et hjørnespark faldt nemlig til en fuldstændig fri Marius Due, der krøllede bolden ind på fornem vis på en halvflugter. 1-0 til Hillerød, der ret beset også havde fortjent det mere end NFC.

Ved pausefløjtet blev Emeka Nnamani hevet ud til fordel for den fynske lejesvend, Luca Kjerrumgaard - hvilket man dårligt kunne klandre manageren for - der skete bare ingenting i offensiven for Nykøbing FC.

Men angriberen kunne ikke alene klandres for kampens udfald, da Nykøbing FC igen - som er set alt for ofte denne sæson - virkede til at have mistet troen på egne evner og troen på at kunne tage resultater hjem fra udebane, når man først er bagud. Kjerrumgaards indskiftning ændrede ikke meget, og fynboen må efterhånden se frem til at vende tilbage til mere vindende, fynske veje, for Nykøbing FC var modløse hele anden halvleg uden rigtigt at tro på sig selv.

Indskiftede Willads Delvin var tættest på at score et mål for gæsterne i 71. minut, da Kjerrumgaard serverede en drømmebold til falstringen. Men den lokale spiller skovlede bolden over målet med en afslutning uden kvalitet.

Værre blev det, da indskiftede Al-Atlassi - der havde driblet sig gennem hele kampe - smed både Pleidrup, Backmann og til sidst Bank i sin støvsky, hvor hans aflevering fandt Frederik Christensen, der blot skulle sætte tåen på til 2-0.

Det hang aldrig rigtigt sammen for NFC, der fortjent måtte tage fra Hillerød Stadion uden point.