Napoli overvinder chokstart og generobrer førstepladsen

Napoli er tilbage på førstepladsen i Serie A efter en sejr over Bologna søndag eftermiddag. Foto: Reuters/Ciro De Luca

Napoli var bagud i små fem minutter, før det italienske tophold fandt tilbage på sporet.

24 sekunder.

Ældre var kampen ikke, da Napoli søndag kom bagud på hjemmebane i kampen mod Bologna i Serie A.

Alligevel lykkedes det Napoli at hente tre point via en sejr på 3-1, der blev skabt på et selvmål af Bolognas Ibrahima Mbaye og to scoringer af belgiske Dries Mertens.

Med sejren rykker Napoli tilbage på førstepladsen. Den blev midlertidigt lånt ud til Juventus, som lørdag aften slog Chievo.

Kampens tidlige mål blev sat ind af den tidligere Inter-angriber Rodrigo Palacio. Han kom højest på et indlæg fra venstre, og via stolpen pandede han bolden i nettet.

Få minutter senere var Bologna særdeles uheldig, da Mbaye rettede et indlæg af. Bologna-spillerens berøring var nok til, at bolden sejlede over i det lange hjørne til 1-1.

Men favoritterne fra Napoli var ikke færdige. Otte minutter før pausen blev José María Callejón bragt ud af balance i feltet. Dommeren pegede på pletten, og efter lidt tekniske problemer og videoforvirring sparkede Mertens sikkert 2-1-scoringen ind.

Mertens var også manden bag målet, der reelt lukkede kampen. Han trak ind i banen efter en lille time og lagde elegant bolden i det lange hjørne til 3-1.

Tidligere søndag fik Inter sig en slem skuffelse i udekampen mod Spal. Et selvmål af Spals Francesco Vicari bragte ellers Inter foran kort inde i anden halvleg.

Men i slutminutterne sørgede Alberto Paloschi for 1-1. Inter er på fjerdepladsen i Serie A.

Fiorentina tabte 1-4 på hjemmebane til Verona, mens danske Jens Stryger Larsen og Udinese hentede en sejr på 1-0 ude mod Genoa.

Lazio, der indtager Serie A's tredjeplads, havde store problemer ude mod Milan søndag aften. Så store, at det ikke blev til point.

Et kvarter inde i kampen smækkede Hakan Çalhanoglu et indlæg i panden på Patrick Cutrone.

Han gjorde det til 1-0, før Lazios Adam Murusic udlignede fem minutter senere.

Det afgørende mål blev sat ind af Milans Giacomo Bonaventura, som kraftfuldt satte hovedet på Davide Calabrias indlæg fra højre.

Milan vandt kampen 2-1 og ligger på Serie A's syvendeplads. Traditionsklubben har ti point op til Inter på fjerdepladsen.

Lazios nederlag var klubbens første siden 11. december.

Joachim Andersen så hele kampen fra bænken, da Sampdoria hentede en overraskende sejr på 1-0 ude mod Roma.

Det var Sampdorias Duvan Zapata, der scorede kampens enlige mål med ti minutter igen, mens Romas Alessandro Florenzi forinden havde brændt et straffespark.

Sejren betyder, at Romas forspring til Sampdoria på sjettepladsen reduceres til fire point.