Newcastle smadrer Højbjerg og Spurs efter fantomstart

Kun Manchester City er kommet hurtigere på 5-0 i Premier League, end Newcastle gjorde det søndag. Foto: Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix
Efter fem mål på 21 minutter bankede Newcastle et modløst Tottenham-hold med 6-1.

5-0.

Det var stillingen efter kun 21 minutter, da Newcastle søndag gennembankede Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham med 6-1 på hjemmebane.

Kun Manchester City har tidligere bragt sig hurtigere på 5-0 i en kamp i Premier League. 19 minutter tog det City at komme på 5-0 i 2019, skriver statistikfirmaet Gracenote.

Svenske Alexander Isak og Jacob Murphy scorede hver to gange i nedsablingen.

Newcastle er treer i Premier League med 59 point for 31 kampe efter sejren, mens Tottenham på femtepladsen synes sat af i kampen om Champions League-billetterne med 53 point for 32 kampe.

I den anden ende af tabellen havde også Philip Billing og Bournemouth en skidt søndag.

0-4 tabte holdet hjemme til West Ham, og dermed kan danskeren og holdkammeraterne endnu ikke sige sig helt fri af nedrykning. Fem point har Bournemouth dog ned til stregen.

Den behøver Newcastle ikke skænke en tanke efter 6-1-sejren søndag, som blev grundlagt af 21 minutter, hvor Tottenham-spillerne var træningskegler.

Jacob Murphy omsatte efter ét minut en ripost, som Joelinton havde fremprovokeret, og fem minutter senere øgede brasilianeren til 2-0 efter en lang bold fra forsvarsspilleren Fabian Schär.

Schär erobrede også den bold, som Murphy efter ni minutter huggede i kassen til 3-0, inden det svenske rekordindkøb Alexander Isak meldte sig på banen med scoringer til 4-0 og 5-0.

Især 4-0-målet var en nydelse på grund en fantastisk assist med ydersiden af midtbanespilleren Joe Willock.

Tottenham fik hevet sig ud af sin rolle som statist, og kort inde i anden halvleg sendte Højbjerg en skarp bold dybt, som Harry Kane omsatte til 1-5.

Callum Wilson sørgede senere for tenniscifrene i en anden halvleg uden den helt store intensitet.