Annonce
Sport

NFC-TRÆNER: - VI BLIVER FLERE, OG VI BLIVER DYGTIGERE

Marc Bakager Galthéen står i spidsen for en afgørende del af talentudviklingen i Nykøbing FC - og elsker sit arbejde. Foto: Anders Knudsen.
Marc Bakager Galthéen dedikerer til dagligt sit liv til fodboldens ungdom i det lokale flagskib. Ambitionerne er høje, og der sker store forandringer hurtigt, siger han.

NYKØBING: Hos 'Bjørnene' banker et fodboldhjerte, der tror på talentmassen på Lolland-Falster og ambitionen om at blive bedre sammen. 28-årige Marc Bakager Galthéen er blandt andet U/15-træner i Nykøbing FC, men har gang i flere gryder, der starter hos de helt unge.

- Det er ret specielt, at hele lokalsamfundet bakker op om et projekt på denne måde. Det har jeg aldrig oplevet før. Det er vigtigt, at vi fortsætter samarbejdet, hvor de lokale klubber og miljø har så meget gavn af hinanden, siger han, når man spørger ham, hvad der gør NFC til noget helt særligt.

Den unge træner er nemlig ikke fra området - faktisk blev han født i Vanløse og siden voksede han op i Taastrup blandt fodboldanlæg og sin fars brændende lidenskab for sporten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fodbolden danner

Marc Bakager Galthéen tilbragte afgørende år af sit eget fodboldliv på KB's fodboldhold, men blev i sit voksenliv bidt af eSport. Faktisk var han cheftræner og analytiker hos et af Europas største hold, Digitas eSport, før han kastede sig ud i fodbolden med alt, han havde. Han både boede i Berlin og havde tilbragt år dedikeret med computerspillet, så hvorfor tage skiftet til ungdomsfodboldens verden?

- Fodbold kan noget i forhold til dannelse og relationer, som jeg aldrig har set før. Man kan lære meget individuelt, men uanset hvor god du bliver, skal du også lære at arbejde sammen, møde til tiden, dedikere dig selv til dit hold, siger han.

Ambitionen er heller ikke til at tage fejl af hos den unge NFC-træner, der blandt andet har været lært faget i Vesterbro-klubben Vestia med sin far.

- Jeg vil gerne bidrage så godt, jeg kan til miljøet i en klub, jeg er blevet fan af. Det er ikke vigtigt, om det er NordicBet-liga eller U/15, men at kunne bidrage med mine erfaringer og det her med at være udefrakommende, det er blandt mine ambitioner, siger Marc Bakager Galthéen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere og flere

Selvom man de seneste år har hørt, at foreningslivet er dalende i lokalmiljøet, så er det ikke noget, man ser til i Nykøbing FC. Tværtimod.

- Vi bliver flere og flere, og vi bliver dygtigere. Vi flytter os i en rigtig retning, og vi gør det hurtigt, siger træneren, der i gennemsnit har haft 27 unge spillere at gøre godt med gennem ugens forløb hos det unge Bjørne-hold.

Der bliver brugt alt den tid, der kan bruges på fodbold i Marc Bakager Galthéens liv. Han er også fuldt ud accepterende i forhold til, hvad det er, han går ind til.

- Hvis nu du er cheftræner i FCK, så er det klart, at du kan tjene gode penge på det her job. Men det er slet ikke vigtigt for mig. Det, der er vigtigt, er, at når jeg står op, så glæder jeg mig til at komme på arbejde, for jeg kan ikke lade være at tænke på fodbold. Jeg lever og ånder for det, siger han.




  • u15 ukrainer9
    Marc Bakager Galthéen står i spidsen for en afgørende del af talentudviklingen i Nykøbing FC - og elsker sit arbejde. Foto: Anders Knudsen.
Annonce
Sport

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Annonce
Annonce
Femern

Den første er færdig: Vigtigt skridt i kæmpe-byggeri

Dølle

Masser af kontroller på vejene ved Dølle: Her er politiets status

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Lolland

Kritik af Lollands skolevæsen: Kommunen ser med stor alvor på det

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Dølle

12 Dølle-gæster måtte have hjælp: Fire bragt til sygehuset

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Maribo

Frygter kolde radiatorer: Umuligt at levere nok varme

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Legendarisk kromutter: - Jeg har absolut ingen planer om at stoppe

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle