Annonce
Sport

NFH-træner før premiere: - Vi er stærkere end i sidste sæson

Rosa Skovlund Schmidt er en af de mange spillere, der i aften kan få officiel debut i den gule NFH-trøje. Foto: Hans Kurt Frederiksen
Efter en lang opstart er der i aften en kvartfinale på spil i pokalturneringen, når NFH møder Ringkøbing på udebane.

NYKØBING: Ventetiden er forbi. Det sure slid, de mange timer i træningslokalet og testkampe uden noget på spil er fortid. I aften tager NFH hul på sæsonen med en pokalottendedelsfinale på udebane mod Ringkøbing.

Og det med et hold der er skiftet væsentlig ud på i forhold til sidste sæson. Hele ti spillere har forladt klubben, og 11 nye er kommet til, så det er med stor forventning, men naturligvis også med visse spørgsmålstegn, at cheftræner Jakob Larsen tager hul på sin syvende sæson i klubben, men en ting slår han dog fast.

- Vi er stærkere end i sidste sæson. Vi er selvfølgelig ikke helt så sammenspillet endnu, men jeg synes, vi som hold betragtet rent breddemæssigt og fysisk på alle positioner er blevet en tand skarpere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg føler, der er mere konkurrence om pladserne nu i forhold til sidste år. Der er en sund konkurrence, uden at der er nogen, der øffer, og det er sådan, et konkurrencemiljø skal være, lyder det fra Jakob Larsen, der i den forgangne uge har skærpet træningen i takt med, at turneringen nærmer sig.

Nu er det alvor

- Man kan også godt mærke på spillerne, at nu er det ved at være alvor, og det samme gælder i trænerteamet. Koncentrationen er lige øget nogle procenter blandt alle, siger cheftræneren, der indleder sæsonen i pokalturneringen mod et hold, hvor NFH på papiret er store favoritter.

Ringkøbing hører traditionelt til i den tunge ende af Håndboldligaen, og intet tyder på, at det vil ændre sig i den kommende sæson. Så NFH bør, på trods af at de stadig mangler nogle interne relationer på holdet, være i stand til at spille sig en runde videre.

- Vi bør kunne lægge et stort pres på Ringkøbing gennem samtlige 60 minutter, da vi har så mange kompetente spillere, der kan dræne dem for saft og kraft, og som kampen skrider frem, så bør vi have flere strenge at spille på.

- Ikke mindst fysisk når vi stiller med vores store forsvarsspillere, mener Jakob Larsen, der er overbevist om, at NFH ikke glider i bananskrællen og taber i Ringkøbing, som falstringerne før har gjort.

- Bananskrællen skal vi træde forbi, og det gør vi også. Jeg har kun tabt én gang derovre, og der blev 11 af vores spillere testet positiv for corona dagen efter, husker Jakob Larsen, der har set flere af Ringkøbings træningskampe på video og har en god fornemmelse af, hvad vestjyderne pønser på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kender Ringkøbing godt

- De har scoret en del mål i deres kontraspil, hvor de løber fremad banen med to stregspillere. Det skal vi være opmærksomme på, og derudover har de en høj midterblok i forsvaret, der gør, at det nok ikke er langskud ind over midten, vi skal gøre brug af, men mere kombinere os igennem til scoringerne på andre måder, siger Jakob Larsen, der som altid har et vågent øje på Jane Meilvang på venstre back, der i sidste sæson var vestjydernes topscorer.

Ni nye NFH-spillere kan få debut i aften, mens der for Lærke Nolsøe Pedersen og Ayaka Ikeharas vedkommende vil være tale om comeback i den gule trøje efter henholdsvis to og tre år væk fra klubben.

Der er kampstart kl. 18:30 i Rofi-Centeret i Ringkøbing.

Til- og afgange NFH

Tilgange: Moa Högdahl (Viborg HK), Aimée von Periera (Nice), Mona Obaidli (Molde), Catharina Fiskerstrand Broch (Molde), Caroline Aar Jakobsen (Byåsen), Lærke Nolsøe Pedersen (Viborg HK), Ayaka Ikehara (Odense), Rosa Skovlund Schmidt (Ajax), Matilde Vestergaard (Horsens), Julie Seeberg (FIF) og Line Haupt Christiansen (HIK).

Afgange: Mia Svele (Storhamar), Marie-Hélène Sajka (Nantes), Elma Halilcevic (Odense), Nikita van der Vliet (Odense), Annika Friedheim Petersen (Follo), Sofie Flader (København), Liv Navne (HØJ), Sofie Alnor (?), Sofie Olsen (?) og Louise Egestorp (?).

  • Rosa Skovlund Schmidt er en af de mange spillere, der i aften kan få officiel debut i den gule NFH-trøje. Foto: Hans Kurt Frederiksen
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Falster

Vakte opsigt på Falster: Nu bekræfter de vildt fund

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Nykøbing

Stort galleri: Elevernes imponerende galla-ankomst

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt