Annonce
Sport

NFH-træner før skæbnekamp: - Sandheden er gået op for os

Både Sofie Bardrum og Moa Högdahl (gule) har meldt sig klar til European League-opgøret mod Praktiker-Vac. Foto: Ingrid Riis, Scanpix
Der skal ubetinget en sejr med hjem fra Ungarn, hvis NFH skal gøre sig forhåbninger om videre avancement i European League.

NYKØBING: Efter to kampe i European Leagues gruppespil er NFH noget skuffende fortsat uden point. Senest måtte man slukøret tage hjem fra Kroatien og udekampen mod Podravka med et nederlag på 23-25, efter en indsats, der især i første halvleg lod meget tilbage at ønske.

Derfor er det bydende nødvendigt, at der kommer noget ud af anstrengelser i dag, søndag, når NFH igen skal på udebane. Denne gang i Ungarn mod Praktiker-Vac, der har til huse lidt udenfor hovedstaden Budapest.

Det burde - på papiret - være gruppens svageste hold, og de fik da også en gevaldig øretæve i sidste weekend, hvor Storhamar hjemme i Norge slog det ungarske hold med 35-17.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men på hjemmebane er det måske en lidt anden størrelse. I hvert fald fik de kæmpet sig op fra en nærmest umulig position i den første gruppekamp mod Podravka, hvor de var bagud med syv mål med otte minutter igen, men alligevel sluttede det hele uafgjort 28-28.

Godt kendskab

NFH-træner Jakob Larsen har set Praktiker-Vacs kampe mod både Storhamar og Podravka, ligesom han også har set flere af klubbens kampe fra den hjemlige liga. Så indtrykket er fornuftigt.

- Det er et ungt hold, som gerne vil løbe kontra, og så har de en fornuftig skytte på venstre back, som vi skal være opmærksom på. Jeg vil dog mene, at det er hold, som vi bør kunne besejre, også på udebane, lyder det fra cheftræneren, der udmærket er klar over kampens betydning.

- Det er en kamp, vi skal vinde, hvis vi vil videre i European League. Længere er den ikke, siger træneren, der forlanger en helt anden parathed i forhold til det, holdet viste sidste søndag mod Podravka, hvor man kom bagud 1-5 og 6-12.

- Sandheden er gået op for os nu. Det går ikke at komme ind til en kamp så energiforladte, som vi gjorde nede i Kroatien. Vi skal være fuldstændig klar, når fløjten lyder, siger Jakob Larsen, der her til formiddag flyver til Budapest sammen med spillertruppen og den øvrige stab omkring holdet og lander på dansk jord igen mandag formiddag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bardrum og Moa klar igen

Holdet har været ramt af en del sygdom i de seneste uger, og så sent som i tirsdags, hvor NFH vandt 30-24 over Skanderborg i den hjemlige liga, måtte Sofie Bardrum og Moa Högdahl blive hjemme under dynen.

De skulle dog begge være klar til at tage med til Ungarn, og det samme gør sig gældende for målvogter Cecilie Greve, der ikke er 100 procent klar ovenpå sin fiberskade, men kampens betydning gør, at den rutinerede keeper tager med, for at sekundere de to øvrige keepere Line Haupt Christiansen og Catharina Fiskerstrand Broch.

Og skulle der på banen blive brug for et par redninger og noget europæisk rutine, hvis kampen spidser til, så er det ikke utænkeligt, at Greve også kommer på banen i mindre omfang.

Det er tredje spillerunde i European Leagues gruppespil, hvor Storhamar er stukket en smule af med to sejre. De mødte Podravka på udebane lørdag eftermiddag, mens NFH altså spiller i dag søndag klokken 14.00 mod Praktiker-Vac.

  • Kvindehåndbold: Nykøbing F. Håndbold - Team Esbjerg
    Både Sofie Bardrum og Moa Högdahl (gule) har meldt sig klar til European League-opgøret mod Praktiker-Vac. Foto: Ingrid Riis, Scanpix
Annonce
Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Sport

TSØ-talenter viste sig flot frem: - Det er helt fantastisk

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Syg svane gjorde Tania urolig: - Den opførte sig fuldstændig vanvittigt

112

Personbil påkørte anden bil: Lige efter røg lastbil ind i dem begge

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lolland

En sidste fest for konkursramte elever

Guldborgsund

"Grænseoverskridende" rygter: - Det er 100 procent forkert

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt

Lokal nyt

Drukner i vand: - Kan ikke huske noget lignende

Erhverv

Kan koste tusindvis af arbejdspladser, vurderer ekspertgruppe

Guldborgsund

Begravelse blandt bøgetræer: Nu skal politikerne tage stilling

Royal Run

Helt særligt, at kongen løber Royal Run i Fredericia netop i år: - Virkelig en appelsin i turbanen

Sport

TSØ-talenter viste sig flot frem: - Det er helt fantastisk

Sport

Stort drama i Maribo: Scorede afgørende mål i sidste minut

Politik

Tudetosset med afgifter, mener Susie Jessen

112

Afsløret efter færgetur: En palet af stoffer gemt i bilen

Indland

Medier: Udvalg vil anbefale afgift på højst 750 kroner per ton CO2

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Først skiftede hun parti og postnummer, nu vil hun stille op til kommunalvalget

Sport

Ole Jakobsen blev på bænken

Indland

Overenskomst sikrer ansatte i regioner lønstigning i april

Kultur

Kongen debuterer i Fredericias Royal Run: Flere brikker er faldet på plads nu - men der mangler et par store

112

Voldtægtsforsøg, trusler og psykisk vold: Nu fremstilles sigtet mand i grundlovsforhør

Maribo

Kraftig støj generer Barbara: Tung trafik buldrer gennem landsby

Guldborgsund

Afdød russer hyldes på lokal strand