Norge får klask af Kroatien i EM-kvalifikationen

Nordmændene tabte med 1-5 ude til Kroatien, der topper EM-kvalifikationsgruppe H.

Norges fodboldlandshold var uden chance, da holdet lørdag mødte Kroatien på udebane i EM-kvalifikationen.

Hjemme i Zagreb vandt kroaterne med hele 5-1, så holdet topper gruppe H med 13 point for fem kampe. Norge er nummer tre med ni point.

Marcelo Brozovic bragte Kroatien foran 1-0 efter en halv times spil, da han afsluttede i det korte hjørne med et godt skud.

2-0-scoringen tidligt i anden halvleg var endnu bedre. Ivan Perisic kombinerede med Ivan Rakitic, og førstnævnte afsluttede med et flot skud i det lange hjørne.

Kampen fik sin reelle afgørelse midtvejs i anden halvleg, da Ivica Olic lige akkurat fik prikket bolden ind bag en ikke helt sagesløs Ørjan Nyland i Norges mål.

Nordmændene fik en chance for at reducere, da Vedran Corluka klodset gik i ryggen på Tarik Elyounoussi i eget straffesparksfelt. Sidstnævnte sendte selv straffesparket på stolpen.

Vedran Corluka blev kort tid efter sendt fra banen efter at have pådraget sig gult kort nummer to.

Alexander Tettey skabte norsk håb med en reducering 10 minutter før tid, men Kroatiens Gordon Schildenfeld og Danijel Pranjic lukkede kampen endegyldigt kort før tid.

FC København-backen Tom Høgli spillede hele kampen for Norge, der også havde det 16-årige Real Madrid-talent Martin Ødegaard med i alle 90 minutter.

I samme gruppe vandt Aserbajdsjan 2-0 hjemme over Malta, og det var hjemmeholdets første point i EM-kvalifikationen.

Senere lørdag aften spiller gruppens nummer to, Italien, ude mod Bulgarien.