Norsk bomber sender Hobro på andenpladsen

To mål af topscorer Pål Kirkevold gav fredag Hobro en fortjent udesejr på 2-0 over Silkeborg.

To mål af norske Pål Alexander Kirkevold blev afgørende, da Hobro med 2-0 ude over Silkeborg avancerede til andenpladsen i Alka Superligaen.

Med sejren fortsatte Thomas Thomasbergs mandskab de flotte takter, som oprykkeren har vist siden forfremmelsen fra landets næstbedste række.

Sejren var Hobros første på udebane i denne sæson, og var samtidig Silkeborgs første pointtab siden indflytningen på Jysk Park.

Det var gæsterne fra Hobro, der først viste tænder offensivt i den sene fredagskamp. Efter syv minutter fulgte norske Pål Alexander Kirkevold op på et blokeret Quincy Antipas-forsøg i feltet, og så var Hobro på 1-0.

Hobros føring var i tråd med kampens udvikling. Gæsterne var bedst i de første 45 minutter, hvor både Edgar Babayan og Antipas voldte Silkeborgs defensiv alvorlige problemer med hurtigt kombinationsspil.

Silkeborg var dog heller ikke ufarlige, specielt ikke Robert Skov, men mål kom der ikke flere af i første halvleg.

Historien om en lynstart fra gæsterne gentog sig blot tre minutter efter pausen.

Jesper Bøge kom igennem på Hobros højrekant, og på hans præcise indlæg kunne Kirkevold så nemt som ingenting udplacere Silkeborg-keeper Thomas Nørgaard til en fordobling af Hobros føring.

Som anden halvleg skred frem, fik hjemmeholdet tiltvunget sig det spillemæssige overtag, men det var fortsat gæsterne, der var farligst på hurtige omstillinger.

Mod slutningen mindede det mest af alt om powerplay foran gæsternes mål, men Silkeborg manglede både skarphed og fantasi for at kunne skabe spænding om resultatet.

Med sejren har Hobro 14 point for syv kampe på andenpladsen i Alka Superligaen, mens Silkeborg er nummer ti med syv point.