Ny pragtpræstation forstærker duften af guld i Dortmund

Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney fik 79 minutter i sejren over Hannover 96. Foto: Leon Kuegeler/Reuters

Fem forskellige spillere kom på tavlen i Borussia Dortmunds sikre sejr på 5-1 over Hannover 96 i Bundesligaen.

Borussia Dortmund ligner et godt bud på et mesterhold i den tyske Bundesliga.

Lørdag eftermiddag satte førerholdet gæsterne fra Hannover 96 på plads med en sejr på 5-1. En sejr, der blev cementeret med fire scoringer efter pausen.

Dortmund er ni point foran Bayern München, der jagter førstepladsen og syvende mesterskab på stribe. Bayern spiller selv søndag mod Stuttgart.

Thomas Delaney fik 79 minutter på midtbanen for Dortmund, mens landsmanden Jacob Bruun Larsen så til fra hjemmeholdets bænk i lørdagens Dortmund-sejr.

Herfra kunne den danske U21-landsholdsspiller se holdkammeraten Achraf Hakimi score et formidabelt mål midtvejs i første halvleg.

Dortmund-spilleren, der kom til på en toårig lejeaftale fra Real Madrid i sommer, hamrede hårdt til bolden, som brækkede væk fra Michael Esser i Hannover-buret.

Det finurlige spark gjorde det til 1-0, der også var stillingen ved pausen.

Dortmund stillede sig dog ikke tilbage på banen uden tanke om at øge føringen. Tværtimod eksploderede holdets offensiv i anden halvleg.

En time inde i kampen opsnappede Hakimi bolden efter højt pres og sløset forsvarsspil. Han serverede for Marco Reus, der prikkede bolden i mål.

Mario Götze øgede til 3-0 med en scoring fra en halvspids vinkel kort efter, og da Raphaël Guerreiro lynede til 4-0 med tredje Dortmund-scoring på syv minutter, begyndte det at ligne en ydmygelse.

Belgieren Axel Witsel satte punktum med et fladt langskudsmål efter en sen Hannover-reducering.

Et andet Borussia-hold - nemlig Borussia Mönchengladbach - kravlede op på andenpladsen med en sejr på 2-0 over Augsburg.

Sejren blev grundlagt af den tidligere FC København-spiller Oscar Wendt, som i kampen desuden kunne prale af, at han blev udlændingen med flest bundesligakampe i klubbens historie.

Svenskeren har spillet 184 kampe for klubben.

Samtidig med de to opgør vandt Bayer Leverkusen 3-0 på udebane mod Wolfsburg.