Annonce
Sport

Nye omgivelser giver Quick-Step-dansker vinger

Casper Pedersen kørte i fire år for DSM-holdet, der tidligere hed Team Sunweb. Billedet stammer fra 2021. Foto: Thomas Samson/Ritzau Scanpix
Cykelrytteren Casper Pedersen stortrives efter at have skiftet til Quick-Step og flyttet hjem til Danmark.

Tre løbsdage.

Så lang tid skulle Casper Pedersen bruge i Quick-Step-trøjen på at sætte en stopper for det, der havde udviklet sig til at være en over to år lang sejrstørke på landevejene.

Den 26-årige dansker kørte søndag først over stregen i det portugisiske endagsløb Figueira Champions Classic. Det var ikke helt tilfældigt. Pedersen stortrives i sine nye omgivelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har haft en rigtig god vinter. Jeg har fået nogle sindssygt gode kolleger omkring mig, der hele tiden fortæller mig, hvor meget jeg kan.

- Den der kultur med at ophøje hinanden hele tiden og fokusere på mulighederne frem for begrænsningerne, det har virkelig betydet meget for mig, siger Casper Pedersen.

Han er skiftet til succesrige Quick-Step efter fire år hos DSM-holdet, der tidligere hed Team Sunweb. Her oplevede Pedersen ikke den samme tiltro til ham.

- Nu siger Kasper Asgreen (Pedersens holdkammerat på Quick-Step, red.) til mig, at jeg kan køre med om sejren. På Quick-Step er der en vinderkultur.

- Her er der fokus på at vinde og ikke kun hvor mange kilometer, løbet er, og hvornår starten går, og hvor målet er, siger danskeren, der også har skabt nye rammer for sig selv, når han ikke kører løb.

Pedersen er således flyttet hjem til Danmark efter at have boet i Andorra i flere år. Det har betydet, at han ikke længere i lige så høj grad træner alene.

I stedet har han finpudset formen på de danske landeveje sammen med ryttere som blandt andre Frederik Rodenberg, Andreas Stokbro og Louis Bendixen.

- Jeg kan godt lide at træne i Danmark, og jeg har nogle gode træningskammerater. Vi presser hinanden. Det betyder meget at træne med andre. Det motiverer mig rigtig meget, siger Pedersen.

Holdkammeraten Michael Mørkøv er også en af Pedersens træningskammerater, og sidstnævnte holder godt øje med, hvad veteranen foretager sig.

Pedersen er nemlig blandt andet hentet til Quick-Step for at stå i lære hos Mørkøv som leadout-man, ham der kører holdets sprinter i stilling i massespurterne.

Det får Pedersen den første smagsprøve på fra onsdag og frem, når han sammen med blandt andre Mørkøv skal hjælpe hollandske Fabio Jakobsen til spurtsejre i det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve.

Det bliver Pedersen og Mørkøvs første løb sammen hos Quick-Step.

- Michael bliver sidste mand foran Fabio, men jeg regner med at skulle være næstsidste mand i sprintertoget. Michael skal guide mig lidt rundt, men når man sidder der i toget, er det jo også meget et samarbejde, siger Pedersen.

- Michael har den her ro i spurterne. Han har en fantastisk evne til at få sin sprinter frem. Så det er mange af de ting, jeg kan lære af.

- Men når vi har siddet og snakket om, hvad man skal gøre i spurterne, ser vi mange af de samme ting, så jeg tror ikke, der går så lang tid, før vi er kalibreret.

Søndagens sejr har dog også givet Pedersen blod på tanden i forhold til nogle gange at jagte den store triumf selv.

- I de løb, hvor det er kuperet og hårdt for sprinterne, er det en stor mulighed for mig, og holdet er ret åbent over for, at jeg kan gå efter sejren i de tilfælde.

Sejren i Figueira Champions Classic var Casper Pedersens tredje som professionel. I 2020 vandt han Paris-Tours, og tilbage i 2017 sejrede han på 1. etape i PostNord Danmark Rundt.

/ritzau/

  • CYCLING-FRA-TDF2021-STAGE16
    Casper Pedersen kørte i fire år for DSM-holdet, der tidligere hed Team Sunweb. Billedet stammer fra 2021. Foto: Thomas Samson/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Falster

Vakte opsigt på Falster: Nu bekræfter de vildt fund

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Annonce
Annonce
Nykøbing

Stort galleri: Elevernes imponerende galla-ankomst

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud