Nykøbing FC sluttede året suverænt

Adam Vendelbo Clement lagde op til Nykøbing FC's scoring til 0-1 i udekampen mod Fremad Amager. Foto: Ingrid Riis
"Bjørnene" kan holde vinterferie med særdeles god samvittighed.

SUNDBY: Nykøbing FC fik en fremragende afslutning på fodboldåret 2023, da det fredag aften lykkedes at hente en af de sjældne sejre på udebane i Sundby Idrætspark mod Fremad Amager.

Gæsterne fra Nykøbing kom foran efter 26 minutters spil, da Adam Vendelbo Clement gled fornemt til baglinjen efter at have snøret et par Fremad Amager-forsvarere, og så var det ingen sag for Willads Delvin at skubbe bolden det sidste stykke over målstregen.

Forinden kunne tilbagevendte Lucas Nyman Engelmand have scoret på en stor mulighed, men han missede det åbne tilbud.

Føringen blev taget med ind til pausen, men straks fra anden halvlegs start stod der Fremad Amager på tingene.

Det var således heller ikke ufortjent at værterne fik udlignet ved Kasper Andersen, der udnyttede et boldtab i Nykøbing FC's opbyggende spil.

Falstringerne var herefter presset langt tilbage, men midtvejs i anden halvleg var Emeka Nnamani på pletten for tiende gang i denne sæson.

Denne gang var det Fremad Amagers tur til at blive fanget, da Lucas Nyman Engelmand opsnappede bolden, og med en perfekt aflevering sendte han Emeka Nnamani fri med keeper Mikkel Andersen, og her svigtede topscoreren ikke.

Målet lagde en dæmper på Fremad Amagers angrebslyst, mens Nykøbing FC fik mere kontrol over begivenhederne igen.

Og efter 83 minutters spil faldt afgørelsen, da midtbanespilleren Jonathan Pank Iversen nettede til 1-3 med hans første scoring i NFC-trøjen.

Et glimrende opspil i højre side med Ole Jakobsen som ophavsmand, resulterede i at Jonathan Pank Iversen stod det rigtige sted i straffesparksfeltet, da bolden havnede for fødderne af ham.

Men Nykøbing FC var slet ikke færdige og Emeka Nnmani i særdeleshed ikke, da topscoreren endnu engang var på pletten i slutfasen og gjorde det til slutfacit 1-4.

En suveræn afslutning på efterårssæsonen for Nykøbing FC, der med sejren i den grad konsoliderer pladsen i top 6, der også betyder oprykningsslutspil, på den nuværende femteplads, med hele otte point ned til de hold, der efter grundspillet skal spille nedrykningsspil.