OB bjærger et heldigt point i Hobro

Hobro havde chancer nok til en sejr over OB, men måtte nøjes med det ene point. Foto: /ritzau/Ernst Van Norde

Hobro var bedst i kampen mod OB, men måtte nøjes med det ene point, da OB fik 1-1.

Hobro er uden sejr i de seneste tre opgør i Alka Superligaen, efter at det kun blev 1-1 på hjemmebane mod OB lørdag eftermiddag.

Nordjyderne er med 18 point på sjettepladsen, mens fynboerne følger lige efter som nummer syv med 14 point.

Det var hjemmeholdet, der startede opgøret bedst, og kampen var kun fem minutter gammel, da Hobros norske angrebsprofil Pål Alexander Kirkevold fik testet landsmanden Sten Grytebust i OB's mål.

Men OB-målmanden fik pareret bolden flot.

Hjemmeholdet var bedst i alle faser af spillet mod et tamt gæstende mandskab. Derfor var det heller ikke ufortjent, at kampens første mål tilfaldt værterne.

Forsvarsspilleren Rasmus Minor Petersen forsøgte at komme først på et indlæg, men OB's Ryan Johnson Laursen rev ham i trøjen. Dommeren pegede på pletten og dømte straffespark til Hobro.

Pål Alexander Kirkevold eksekverede sikkert og bragte Hobro i front.

Målet ændrede ikke på kampen, og Hobro kunne have udnyttet dominansen til yderligere scoringer.

I stedet var OB tæt på at få en udligning sat ind. Tre minutter før pausen fik OB's Rasmus Festersen spillet sig fri i feltet, men afslutningen blev flot taget af Jesper Rask i Hobros mål.

Anden halvleg åbnede som første halvleg sluttede. Hjemmeholdet var bedst og sad på opgøret. Fynboerne var stadig sjældne gæster i værternes ende, selv om hjemmeholdet havde trukket sig lidt tilbage på banen.

Bedst som det lugtede af det afgørende mål til hjemmeholdet, fik gæsterne udbytte af en løs mulighed.

Efter en lille time fandt OB's Mathias Greve med en smuk aflevering en fremadstormende Jacob Barrett Laursen. Venstrebacken hamrede resolut bolden ind bag Jesper Rask til en noget ufortjent udligning.

Målet ændrede dog ikke ved kampbilledet. Hjemmeholdet søgte den afgørende scoring, mens OB lurede på den løse mulighed.

Til trods for flere gode tilbud til hjemmeholdet lykkedes det ikke at få bolden i nettet.

I næste runde af Alka Superligaen skal Hobro en tur til Horsens. OB får hjemme på Fyn besøg af mestrene fra FC København.