OB tæver Esbjerg i bronzeduel og erobrer tredjeplads

Troels Kløve (til højre) scorede to gange mod Esbjerg fredag. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

OB tog et stort skridt i kampen om bronzemedaljer, da det fynske mandskab fredag bankede Esbjerg 4-1.

Spillerne fra OB kunne fredag hæve armene i jubel, da det fynske mandskab besejrede Esbjerg.

Det blev til en overbevisende sejr på 4-1 i den meget tætte kamp om bronze i Superligaens mesterskabsspil.

Sejren betyder, at OB overtager tredjepladsen fra Esbjerg med to spillerunder tilbage. Fynboerne har 51 point, hvilket er ét mere end vestjyderne. Desuden har OB nu slået Esbjerg tre gange i træk på hjemmebane - noget der ikke er sket siden 2012.

Den vigtige sejr kom efter mål af Oliver Lund og Troels Kløve i første halvleg, mens Ramon Leeuwin og den anden Kløve-scoring faldt i anden halvleg. Yuri Yakovenko scorede Esbjergs mål.

OB kom i front efter 16 minutter, da venstre wingback Oliver Lund på flotteste vis udplacerede Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg med et fladt skud udenfor feltet.

Føringen blev udbygget lige inden pausen, da OB's midtbanemand Troels Kløve efter et par forsøg til sidst fik sparket bolden i kassen til 2-0.

Et kvarter inde i anden halvleg skulle OB endnu engang komme på måltavlen, da forsvarsspilleren Ramon Leeuwin steg til vejrs og headede den tredje scoring ind efter hjørnespark.

Ti minutter senere fik Esbjerg bragt lidt spænding tilbage i opgøret, da Yuri Yakovenko ud af ingenting fik opsnappet en lang bold og udplaceret den snart forhenværende OB-målmand Sten Grytebust.

I det 88. minut fik Kløve banket det sidste søm i vestjydernes kiste, da han alene med Højbjerg sikkert scorede til slutresultatet 4-1.

I næste runde skal OB en tur til Farum og møde FC Nordsjælland, mens Esbjerg får besøg af FC København.

• Superliga Fodbold Odense Boldklub mod FC Midtjylland. Nature Energy Park. Odense Søndag den 5 maj 2019.