Odense Håndbold vinder topbrag og konsoliderer dukseplads

Martina Thörn kom ind fra bænken og var afgørende for Odense Håndbolds sejr i topbraget mod Ikast. (Arkivfoto). Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Odense Håndbold ligner en vinder af grundspillet i Kvindeligaen efter sejr over rivalen Ikast Håndbold.

Odense Håndbold ligner en vinder af grundspillet i Kvindeligaen.

Onsdag slog den forsvarende dansker mester således Ikast Håndbold 28-25 i en intens nøglekamp på hjemmebane.

Med sejren har Odense nu 33 point som rækkens duks, men Team Esbjerg og Ikast har henholdsvis 29 og 28 point på de følgende pladser. Trioen mangler seks kampe, inden det gælder slutspillet.

Topopgøret var også et møde mellem nummer et og to på listen af keepere med de højeste redningsprocenter i sæsonen hidtil.

Men selv om Althea Reinhardt og Jessica Ryde leverede hver deres redning i indledningen, fik de langtfra nogen afgørende rolle i en tæt, velspillet og afvekslende første halvleg, hvor holdene skiftedes til at have momentum.

I stedet kom svenske Martina Thörn ind mellem Odenses stænger efter et kvarter ved stillingen 7-9, og hun var med fire redninger med til at vende kampen og sikre 16-14 til hjemmeholdet ved pausen.

Og Thörn fortsatte sine fremragende takter i starten af anden halvleg, hvor Ikast blev mere og mere desperat efter omkring ti minutter uden mål, mens hjemmeholdets skytter omvendt var skarpe.

Odense fik udbygget til sin føring til 21-16, inden midtjyderne fik sat et kvalificeret modsvar sammen takket være et par vigtige mål af fløjspilleren Cecilie Brandt, flere tekniske fejl af værterne og en forbedret Jessica Ryde.

Ikast var således kun bagud med to mål, da haluret rundede 50 minutter.

Men i en smårodet og nervøs afslutning fik Ikast ikke fastholdt momentum, og så satte en ellers uvant uskarp Mie Højlund vigtige mål ind til 25-22 og 26-23, og det blev sammen med Lois Abbinghs træffer til 27-25 med et minut tilbage afgørende.

For Odense blev Dione Housheer topscorer med seks mål, mens landsholdsfløjen Emma Friis lavede det samme for udeholdet på kun seks forsøg.