Real Madrid triumferer og genvinder Champions League

Cristiano Ronaldo var på pletten to gange, da Real Madrid besejrede Juventus i finalen i Champions League. Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Cristiano Ronaldo scorede to gange, da Juventus slog Real Madrid 4-1 i Champions League-finalen i Cardiff.

Real Madrid sidder tungt på tronen i europæisk klubfodbold.

Lørdag aften vandt mastodonten således Champions League for andet år i træk, hvilket aldrig tidligere er sket i turneringens nuværende form.

4-1 lød finalesejren over Juventus på i Cardiff, og det var Reals 12. titel i den fornemste, europæiske klubturnering. Det er samtidig fem titler mere, end AC Milan har skrabet sammen som næstbedste klub i statistikken.

Juventus-keeper Gianluigi Buffon måtte derimod for tredje gang i karrieren traske fra banen efter en tabt Champions League-finale.

Buffon har tabt finalerne i 2003, 2015 og 2017 med Juventus, og man forstår, hvis den 39-årige målmand snart ikke aner sine levende CL-råd efter at have lukket fire mål ind lørdag.

Juventus var ellers bedste mandskab i første halvleg, men blev kørt over efter pausen.

Cristiano Ronaldo scorede to gange for Real, mens Mario Mandzukic' enlige Juventus-mål var en sand drømmescoring.

Juventus lagde modigt ud fra første fløjt, og Gonzalo Higuain var i vælten.

Miralem Pjanic fyrede kanonen af mellem venner og fjender efter seks minutter, men Keylor Navas reddede flot i Real-målet.

Real var ikke kommet til meget efter 20 minutter, men det var Ronaldo ligeglad med, og ved første mulighed sparkede han Real foran 1-0.

Efter et hurtigt opspil af spanierne endte bolden hos Ronaldo, der i feltet afsluttede lumsk, fladt og sikkert.

Otte minutter senere lynede Mario Mandzukic så for Juventus.

Mandzukic modtog bolden med brystet, og med ryggen til målet sparkede han den i en bue over sig selv og over i modsatte målhjørne, og med et perlemål udlignede kroaten til 1-1.

Det var pausestillingen efter en hæsblæsende første halvleg, hvor Juventus var bedste hold med en offensiv tilgang og med flest målchancer.

Real kom dog længere frem på banen efter pausen, og efter en times spil trykkede Casemiro af ude fra.

Bolden ramte Sami Khedira og snød Gianluigi Buffon, og Real var foran 2-1.

Juventus var i bakgear, mens Real duftede triumf, og tre minutter senere blev det 3-1.

Italienerne clearede en bold dårligt, og Luka Modric fandt fra baglinjen en fremadstormende Ronaldo, der fra tæt hold drejede bolden i mål med sin scoring nummer 105 i de europæiske klubturneringer.

Herefter sad Real på opgøret, og Juventus var mentalt og fysisk groggy.

Det blev indskiftede Juan Cuadrado et billede på, da han efter 17 minutter på banen måtte smutte ud igen med sit andet gule kort.

Marco Asensio lukkede opgøret med scoringen til 4-1, og festen kunne begynde fra Cardiff til Madrid.