Annonce
Sakskøbing

Rekordstort juleoptog: Skød den helt store raket af

Lampemanden alias Ole Lysholdt sørgede endnu engang for at bidrage med et fantasifuldt indslag i Sakskøbings store juleoptog. I år skete det med lidt bistand fra julemanden, aliens, et par ufoer, en raket samt astronaut Andreas Mogensen. Det gav en præmie på 2.000 kroner for at levere det mest fantasifulde blandt de 42 indslag i det indtil videre største juleoptog i Sakskøbing. Foto: Kim Møller Pedersen
En rekordstor julekonvoj med krævende logistiske udfordringer, masser af frivillige kræfter, flyvende flødekarameller og forventningsfulde fortovsgæster i hundredvis dyttede, dansede og dækfræsede sig søndag eftermiddag gennem Sakskøbings gader.

Med rumraket, nøddeknækker og musekonge, lidt guddommelig inspiration og ikke mindst rygende knallertdæk blev alletiders største juleoptog søndag eftermiddag fyret af i Sakskøbings gader.

Traditionen tro var der masser af karamelopsamlinger fra asfalten at varme sig ved, og ellers var der i år uundgåeligt lidt længere ventetid i kulden for de mange tilskuere langs optogruten.

Rekordår med 42 indslag

Der var nemlig rekord i år for juleoptoget med hele 42 kørende indslag. De skulle alle en tur fra Skottes Plads via havnen og op til bymidten, før der til sidst kunne uddeles præmier.

Som indledningsvist antydet var der især en rumraket efterfulgt af ufoer og en tilfangetagen julemand, der fangede opmærksomheden - både hos tilskuere og dommerkomité.

- Ses vi ikke på månen, så ses vi hos Lampemanden, som det kækt blev annonceret af Ole "Lampemanden" Lysholdt i megafonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Astronaut i juledrama

Med en historie om astronaut Andreas Mogensen i rummet og vist nok en regulær befrielsesaktion af julemanden og dennes tilfangetagelse begået af aliens i ufoer endte det hele op i en hurtig returrejse i raketten til Sakskøbing.

Og med julemanden ved godt mod, naturligvis. Den fortælling - og ikke mindst opbygningen af et univers, som selv Andreas Mogensen formentlig ville vende tommelfingeren op for, hvis han havde brug for ekstra træning i sine rum-forberedelser - resulterede i en præmie for "mest fantasifulde indslag" og medfølgende 2.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eventyrlig vinderindsats

Også Rideklubben Skovlundegård med heste, golfvogn og en hel stribe af scener fra Nøddeknækkeren med en lille pige og hendes drømme om en nøddeknækkerprins endte lykkeligt. Akkurat som i eventyret skrevet af den tyske romantiske forfatter E. T. A. Hoffmann i Berlin i 1816.

De har øvet sig i et par måneder og blandt andet set Nøddeknækkeren flere gange.

Helle Nymann, Rideklubben Skovlundegård

- De har øvet sig i et par måneder og blandt andet set Nøddeknækkeren flere gange, lød det fra Helle Nymann på vegne af Rideklubben Skovlundegård fra Flintinge og de mange både to- og firbenede deltagere, som tilsammen red afsted med førsteplads og 2500 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Engle og provst i samspil

Med lidt guddommelig inspiration, en provst og i sidste øjeblik flyvefærdige engle kunne der vinges en andenplads af hos debutanterne fra Radsted-Tårs Menighedsråd og her 1500 kroner i præmie.

De 1000 kroner i tredjepræmie sørgede Puch Vikings Lowlands for at tune sig ind på. Sakskøbing-klubben sørgede således for at holde god gang i gashåndtaget og brænde sig ind på nethinden hos både tilskuere og dommere med det, man kunne kalde for en forrygende jule- og hjulhilsen på turen forbi Torvets pølsevogn. Her blev selv den altid solide julemusik fra Sakskøbing Tambourkorps og Brass Band for en stund overgået af de lokale knallert-entusiaster og et bagdæk på overarbejde.

Masser af arbejde var der også lagt i endnu et juleoptog fra Sakskøbing Handelsstandsforenings side. Snart - det bliver i 2026 - er det endda tid til en markering af de første 100 år med juleoptog i Sakskøbings gader.

  • Lampemanden alias Ole Lysholdt sørgede endnu engang for at bidrage med et fantasifuldt indslag i Sakskøbings store juleoptog. I år skete det med lidt bistand fra julemanden, aliens, et par ufoer, en raket samt astronaut Andreas Mogensen. Det gav en præmie på 2.000 kroner for at levere det mest fantasifulde blandt de 42 indslag i det indtil videre største juleoptog i Sakskøbing. Foto: Kim Møller Pedersen
Annonce
Sport

Tæt på udsolgt til finalebraget

Sport

Så er det officielt: René Holten Poulsen når sit store mål

Annonce
Annonce
Lolland

Kommune på jagt efter drøvtyggende hjælp

Guldborgsund

Lotte er paf over kommunen: - Det er så grotesk. De ved jo, det er farligt

Kultur

Naji har massiv succes i Somalia

Sport

Tæt på udsolgt til finalebraget

Erhverv

Kommune inviterer tusindvis af ansatte til kæmpe fest: Så meget koster det

Sport

Trods øretæve: Tror stadig på guld til NFH

Guldborgsund

Butikslegende stopper efter 42 år:  - Alting har en ende

Vejret

Regn på vej: Risikerer op til 50 millimeter på LF

Sport

Så er det officielt: René Holten Poulsen når sit store mål

112

Politiet lover åbenhed i sagen om Emilie Meng

Kultur

Anmeldere roser film om alkoholisme: Men den kan virke belærende

Lolland

Alice lukker sin pølsebod efter 45 år: - Det har været en livsstil - ikke et arbejde

112

Natten gemte på flere påvirkede bilister

Lokal nyt

Scandlines i rekord: - Vi oplever en stor interesse

112

Massiv Novo-brand er ude af kontrol

Annonce
Annonce
Lolland

Viceborgmester vil i Folketinget

Udland

Ruslands forsvarsministerium forslår justering af grænser i Østersøen

112

Overfaldet af Korsør-manden: Pludselig kunne mor høre sin datter skrige i telefonen

112

Politiet forbyder Bandidos midlertidigt

Lolland

Raser over nyt anlæg: - Det er meget overraskende

Udland

Norge vil anerkende Palæstina som selvstændig stat

Indland

Ung mand tiltalt for drab på massageklinik