Robben sikrer Bayern-sejr i chancerig finale

Bayern München er den nye konge i europæisk klubfodbold.

På et mål blot to minutter før tid af Arjen Robben sikrede sydtyskerne sig sejren i årets vigtigste europæiske fodboldkamp, da Borussia Dortmund blev besejret 2-1 i Champions League-finalen på Wembley i London.

Dermed fik en livlig og chancerig slutkamp det resultat, de fleste havde forudsagt, og det er formentlig en ringe trøst for Dortmund-spillerne, at de var med til at skabe en meget fin kamp, der viste tysk klubfodbold fra sin fineste side.

Robbens scoring gav Bayern hævn for sidste års grufulde nederlag til Chelsea, men mange neutrale tilskuere har formentlig haft en smule ondt af de stærkt kæmpende dortmundere, der tabte en finale, ingen af de to hold reelt havde fortjent at tabe.

Dortmund har de seneste år haft et mægtigt tag på Bayern München, og de undertippede tyske vicemestre var da også uden mindreværdskomplekser, da dommer Nicola Rizzoli satte kampen i gang på et Wembley klædt i rødt og gult.

Selv om Bayern-spillerne formentlig har været fuldstændig klar over, hvordan deres modstandere ville gribe kampen an, havde de meget svært ved at bugsere bolden ud af Dortmunds hidsige pres i kampens første fjerdedel, som næsten formede sig som spil til et mål.

Favoritterne overtog styringen i anden halvdel af første halvleg, og pludselig var det Roman Weidenfeller, der måtte vise, hvorfor han havde taget målmandshandsker på.

Dem var der nu ikke brug for, da Arjen Robben brændte første halvlegs største Bayern-chance, da han fik en pludselig mulighed efter sjusket forsvarsspil af Mats Hummels.

Robben sparkede dog bolden direkte ind i ansigtet på Weidenfeller, og så gik spillerne til pause med 0-0.

Efter pausen faldt kampen lidt til ro, og den slags er aldrig til fordel for de aggressive dortmundere, der har det bedst, når de kan skabe en hektisk atmosfære på banen.

Da Mario Mandzukic efter en time satte en bred inderside på Arjen Robbens tværpasning og bragte det tyske mesterhold i front, lignede det en kamp, som de mere erfarne Bayern-spillere ville køre i land uden de store sværdslag.

Men forsvareren Dante, en af de få på holdet, der ikke havde prøvet en Champions League-finale før, klokkede i det, da han sparkede Marco Reus i maven og begik et klodset straffespark, som Ilkay Gündogan sikkert udnyttede til 1-1.

Da åbnede kampen sig på ny, og de to hold så efterhånden godt brugte ud, mens hullerne åbnede sig i alle kæder.

Det lignede til forveksling en finale, der skulle i forlænget spilletid, da Robben på ny blev spillet fri mod Weidenfeller, og da svigtede hollænderen ikke.

Dermed slutter Jupp Heynckes sin karriere i Bayern af med den største triumf. Den 68-årige træner har nu to Champions League-sejre på cv'et. Han vandt også med Real Madrid i 1998.