Romerlys og uroligheder afblæser topkamp i Amsterdam

Der blev kastet flere romerlys ind på banen i søndagens kamp mellem Ajax og Feyenoord. Foto: Olaf Kraak/Ritzau Scanpix

Politiet brugte tåregas for at dæmpe uroligheder i søndagens hollandske ligakamp mellem Ajax og Feyenoord.

Romerlys på banen og uroligheder på stadion fik søndag afblæst topkampen mellem Ajax og Feyenoord i den hollandske Æresdivision.

Ajax var i anden halvleg bagud 0-3 på hjemmebane til Feyenoord, da kampen i første omgang blev suspenderet.

Hjemmeholdets fans havde for anden gang kastet romerlys ind på grønsværen, og mange af dem landede tæt på det ene mål. Det fik dommeren til at fløjte kampen af og beordre spillerne i omklædningsrummet.

En gruppe af rasende Ajax-tilhængere forsøgte at tiltvinge deres vej ind på stadion, efter at kampen blev suspenderet. Politi brugte tåregas for at få styr på ballademagerne.

- Efter at kampen blev stoppet, brød tilhængere ind gennem hovedindgangen til stadion. Der er siden skabt ro og orden, skriver hollandsk politi på det sociale medie X, som tidligere var kendt som Twitter.

Ajax har haft en skidt start på sæsonen med blot en enkelt sejr i fire ligakampe.

- Det er en sort dag, og det her gør den endnu værre, siger Ajax-træner Maurice Steijn om kampen og urolighederne til tv-stationen NOS ifølge Reuters.

Ajax endte som nummer tre i sidste sæson og kom derfor ikke i Champions League for første gang i 13 sæsoner. I de 12 foregående sæsoner var Ajax endt som mester syv gange og sølvvinder fem gange.

I søndagens kamp kom Feyenoord foran 3-0 i første halvleg på to mål af angriberen Santiago Gimenez og et enkelt af angrebsmakkeren Igor Paixao.

Danske Anton Gaaei startede inde for Ajax, men blev flået ud efter 32 minutter ved stillingen 0-2.

Den tidligere Viborg-back leverede skidt forsvarsspil ved de to første mål.

Ved det andet mål lavede Gaaei en fejlaflevering på tværs af banen, der havnede lige i fødderne på Santiago Gimenez, der takkede for gaveboden ved at blive dobbelt målscorer.

Feyenoord, der er forsvarende mester, er lige nu nummer fire med 11 point efter 5 kampe.