Sen Brøndby-scoring giver livsvigtige point mod OB

Brøndby vandt søndag 2-1 i Odense, efter Quincy Antipas kort før tid sprintede fra OB-forsvaret og bankede bolden i kassen i superligaopgøret.

Bundholdet fra Vestegnen, der tidligere i dag kunne se nedrykningskonkurrenterne fra AC Horsens tage tre point hjemme mod Randers FC, kravler dermed op på siden af Johnny Mølbys tropper.

Det var ellers hjemmeholdet, der havde haft alt i anden halvleg. Et skud på stolpen fra Emil Larsen og en helt åben afbrænder af Morten Skoubo var blot noget af det, der fik størstedelen af de 9418 tilskuere i Odense til at ærgre sig.

OB kom foran efter kun syv minutter spillet af kampen, da Bashkim Kadrii sparkede et indirekte frispark i kassen fra omkring straffesparkpletten.

Brøndby udlignede kort tid efter, da Jens Stryger Larsen sparkede et straffespark sikkert forbi Jesper Christiansen i OB-målet. Et straffespark, der blev dømt, efter Simon Makienok fik tæmmet bolden på Anders Møller Christensens arm.

Morten Skoubo og ungarske Krisztian Vadocz havde i første halvleg begge store muligheder for at øge til 2-0 - før Brøndbys udligning.

Men Brøndby var også farlige i de første 45 minutter.

Udeholdets største chance kom minuttet før pausefløjtet, da Brøndbys 18-årige debutant Lebogang Phiri kom fri til skud i OB's felt. Sydafrikaneren formåede dog ikke at prikke bolden forbi Jesper Christiansen.

Men det endte altså med en sejr til Brøndby, der nu er oppe på 31 point - det samme som AC Horsens. Begge hold er tre point foran Silkeborg, der ligger nummer 12.

OB får i næste runde besøg af FC Midtjylland, mens Auri Skarbalius' tropper hjemme på Brøndby Stadion skal op imod rivalerne fra FC København.