Sensation af Hvidovre: Sender Brøndby ud af pokalen

Sæsonens første pokalsensation blev en realitet onsdag aften, da Hvidovre fra 1. division besejrede lokalrivalen Brøndby IF med 2-1.

7624 tilskuere var vidne til årets - og måske årtiets - fodboldkamp på Kæmpernes Arena i Hvidovre, hvor lillebror dukkede storebror i en dramatisk afslutning med tre mål i de sidste 10 minutter.

En kæmpe skuffelse for Brøndby, som kommer meget ubelejligt i lyset af den øjeblikkelige sportslige krise og sidstepladsen i Superligaen.

Kampen fik ekstra betydning af, at flere af spillerne på banen havde en fortid i modstanderklubben.

Både Dario Dumic og Thomas Kahlenberg har begge spillet ungdomsfodbold i Hvidovre, og 1. divisionsmandskabet havde ligeledes flere tidligere Brøndby-spillere på holdkortet.

Og så er der jo træner Per Nielsen, der med mere end 500 førsteholdskampe for Brøndby er lidt af en legende i klubben.

Han havde ingen problemer med at sætte sit mandskab op, men de fleste havde en fornemmelse af, at det nok var begrænset, hvor længe det ville kunne lade sig gøre at holde Brøndby fra fadet.

Det lykkedes dog at modstå det første stormløb, og selv om Simon Makienok havde flere gode forsøg - blandt andet et hovedstød på stolpen - var stillingen fortsat 0-0 ved pausen.

Troen på en sensation voksede sig stærkere hos hjemmeholdet jo længere tid, der gik.

Ole Dau havde bolden i nettet for Hvidovre, men målet blev annulleret for offside - nøjagtigt som Dario Dumic' scoring i den anden ende kort efter.

Det begyndte at pege hen mod forlænget spilletid, da Mikkel Knudstrup bankede et frispark i mål fra lang afstand ti minutter før tid.

Chokket havde endnu ikke nået at fortage sig, da Jonathan Nielsen lidt senere opsnappede en ripost og øgede Hvidovres føring.

Simon Makienok reducerede til 1-2 på en helflugter med fire minutter igen, og så blev Hvidovres straffesparkfelt stormløbet.

Det udlignende mål udeblev dog, og dermed led Brøndby endnu et knæk i rækken af dårlige resultater i løbet af de seneste måneder, efter at det ellers så ud til at lysne på den sportslige og økonomiske front.

Aftenens øvrige pokalkampe bød derimod på sejre til de superligamandskaber, der var i aktion.

Viborg vandt 1-0 over Jammerbugt FC, og målscorer i den kamp var for en gangs skyld ikke ligatopscorer Thomas Dalgaard, men Aleksandar Stankov.

Sønderjyske vandt med samme cifre over Amager-klubben B1908 takket være et mål et par minutter før tid scoret af Daniel Christensen.

Endelig uddelte FC Vestsjælland store stryg til Kalundborg fra Sjællandsserien. Hele 9-0 lød sejren på.