Sent sejrsmål mod Kroatien sender Island på VM-kurs

Island så ud til at måtte nøjes med et point hjemme mod Kroatien, men så slog islændingene til med sent mål.

Islands fodboldlandshold slog til kort før tid, da holdet søndag aften hjemme tog imod topholdet Kroatien i VM-kvalifikationens gruppe I.

Kort før tid scorede Hördur Magnússon til 1-0, og resultatet i Reykjavik sender islændingene op på siden af Kroatien i topstriden.

Begge hold har 13 point for seks kampe, men Kroatien topper stadig gruppen, fordi holdet er bedst i de indbyrdes kampe mod Island.

Kun gruppevinderen kommer direkte til VM i Rusland næste år, mens de otte bedste toere i de ni europæiske VM-kvalifikationsgrupper får en ekstra mulighed i form af playoffkampe.

Begge hold havde meget svært ved at få afslutningerne til at ende inden for målrammen i Reykjavik, men mod afslutningen på kampen var Island tæt på at score to gange, inden den forløsende 1-0-scoring altså kom alligevel.

Kroatien og Island forfølges af en duo med hver 11 point. Duoen består af Tyrkiet og Ukraine.

Islændingene skabte sidste år sensation ved EM i Frankrig, i første omgang ved blot at kvalificere sig til slutrunden.

Ved EM formåede Island først at gå videre fra gruppespillet, og senere sendte ønationen England ud i ottendedelsfinalen med en sejr på 2-1.

Tyrkiet sejrede 4-1 ude over Kosovo efter 2-1 ved pausen.

Alle tre scoringer i første halvleg blev sat ind på hovedstød.

Volkan Sen headede Tyrkiet foran efter syv minutter, men midtvejs i første halvleg udlignede Amir Rrahmani på samme vis.

Cengiz Ünder pandede Tyrkiet foran 2-1 før pausen, og i de sidste 45 minutter lod Tyrkiet fødderne tale.

Det resulterede i scoringer fra Burak Yilmaz og Ozan Tufan.

Tidligere søndag vandt Ukraine 2-1 ude over Finland.

Finnerne har kun et point lige som Kosovo.