Silkeborg smider sejren til sidst mod FCN

Med det yderste af neglene hænger Silkeborg stadig fast i håbet om overlevelse i Superligaen efter fredagens 2-2 resultat mod FC Nordsjælland. Hjemmeholdet var ellers tæt på sejr, men Jores Okore udlignede for gæsterne i slutfasen.

Holdene havde hver sin halvleg - med en boldbesiddelse på mere end 60 procent var det de sjællandske gæster, der sad på det meste i første halvleg. Men et hurtigt Martin Svensson-mål til 1-1 efter pausen forvandlede hjemmeholdet.

Med en sejr kunne Silkeborg ellers definitivt have sendt guldet til FCK. Nu kræver det uafgjort mod Brøndby i søndagens sene superligaopgør, hvis københavnerne allerede nu skal kalde sig danske mestre anno 2013.

FC Nordsjælland sidder stadig solidt på andenpladsen med 54 point og ni ned til de nærmeste forfølgere fra AaB. Silkeborg ligger stadig sidst med 29 point og skal nu håbe på, at Horsens og Brøndby sætter point til.

Det lignede ellers en klar FC Nordsjælland-sejr, der, anført af et stærkt spillende trekløver udgjort af Mario Ticinovic, Nicolai Stokholm og Søren Christensen, ikke efterlod meget spillerum til de silkeborgensiske værter i første halvleg.

Det var derfor naturligt, at FC Nordsjælland kom først på måltavlen, da netop Ticinovic kronede en flot solotur og et efterfølgende et-to-spil med Søren Christensen med at udplacere Gunnar Nielsen i målet.

Martin Svenssons udligningsmål kort efter pausen, hvor han nærmest tacklede bolden ind på Ivan Runje og over Jesper Hansen i målet, gav det trængte hjemmehold ny energi, og Silkeborg virkede som forvandlet.

FC Nordsjælland var nu i knæ, og Silkeborgs skabte store chancer på stribe. Det var derfor fortjent, at Kasper Risgård - kort efter at have misbrugt en kæmpechance - bankede føringsmålet i kassen.

Alligevel endte det altså uafgjort, da Jores Okore udnyttede en Gunnar Nielsen-fejl efter et frispark til at score udligningsmålet til 2-2.

Ikke flere siddepladser: Tæt på udsolgt til DM-finale

Så er det officielt: René Holten Poulsen når sit store mål

Butikslegende stopper efter 42 år:  - Alting har en ende