Simon Kjær gør comeback med mål i uafgjort lokalderby

Simon Kjær står her i skyggen under comebacket mod Real Betis. Foto: Scanpix/Cristina Quicler

Simon Kjær scorede til 2-1, da Sevilla på udebane spillede 2-2 mod lokalrivalen Real Betis med Riza Durmisi.

Landsholdsanfører Simon Kjær er i gang med at genopbygge kampformen før sommerens VM-slutrunde, og i sin første kamp siden 7. april blev han lørdag målscorer i lokalderbyet mod Real Betis, det såkaldte "Derbi sevillano".

Kjær scorede til 2-1 efter 79 minutter, men det var ikke nok til at sikre sejren, da kampen endte 2-2.

Da Sevilla udlignede kort efter, var det som følge af, at Betis-angriberen Loren sled sig foran Kjær og ad to omgange fik dirigeret bolden i mål.

Det uafgjorte lokalderby havde også en anden dansker på rollelisten i form af venstrebacken Riza Durmisi. Begge danskere fik fuld spilletid.

Simon Kjærs comeback fik en kedelig start. Allerede efter fem minutter bragte hjemmeholdet sig nemlig foran ved Marc Bartra. Kjær og co. kunne ikke matche Bartras luftstyrke efter et frispark.

Siden spillede Sevilla sig op, og franskmanden Wissam Ben Yedder udlignede i det 57. minut efter bandespil med en prisgivet forsvarsspiller.

Indskiftede Ben Yedder var ikke færdig med at gøre sig positivt bemærket.

Med hælen dirigerede franskmanden nemlig et hjørnespark kækt videre til Simon Kjær, der tordnede bolden i mål til Sevilla-føring på 2-1, før danskeren indtog en kedeligere rolle i den efterfølgende udligning.

Imens Simon Kjær synes sikker på at være blandt Åge Hareides foretrukne i flyet til Rusland, skal backen Riza Durmisi kæmpe hårdt for sin VM-chance.

Durmisi har i foråret tilbragt en del tid på reservebænken, men for tredje ligakamp i træk startede han inde. I vanlig stil var han aggressiv og chancesøgende.

Det ene point betyder, at Betis er sikker på at slutte over Sevilla i tabellen. Betis ligger nummer seks, mens Sevilla ligger nummer syv inden sidste spillerunde.