Skjern Håndbold besejrer BSV i gyser og tager DM-guld

Skjern Håndbolds Anders Eggert (th.) var i centrum i den anden DM-finalekamp mod Bjerringbro-Silkeborg og Jesper Nøddesbo (tv.). Foto: Henning Bagger/scanpix/Ritzau Scanpix

Efter en medrivende kamp i Silkeborg snuppede Skjern Håndbold DM-guldet med sejr over Bjerringbro-Silkeborg.

Skjern Håndbold er danske mestre for herrer i sæsonen 2017/2018.

Det blev en realitet, da Skjern tirsdag aften efter en tæt kamp med mange udvisninger vandt 27-26 ude over Bjerringbro-Silkeborg (BSV) i den anden kamp i DM-finalen.

Den første kamp 20. maj i Skjern endte 29-29, og med en sejr og en uafgjort er Skjern mestre for anden gang i klubbens historie og for første gang siden 1999.

Skjerns Anders Eggert blev kampens topscorer med ti mål, heraf ni på straffekast. Netop straffekast blev en meget afgørende faktor i kampen.

Venstrefløjen, der skiftede til Skjern før denne sæson efter mange år hos tyske Flensburg-Handewitt, holdt med ni scoringer på ti forsøg hovedet koldt i de meget vigtige situationer.

Det var ikke altid tilfældet for BSV-skytterne på straffekast. Hjemmeholdet brændte fire af seks straffekast, alle på Skjerns Tibor Ivanisevic.

Med DM-guldet fuldender Skjern en meget flot sæson, hvor holdet vandt grundspillet i 888 Ligaen og nåede helt frem til kvartfinalen i Champions League.

Anders Eggert var i hopla for Skjern allerede fra begyndelsen af tirsdagens kamp, og inden for de fem første minutter blev fløjen tre gange sat til at eksekvere straffekast.

Det gjorde Anders Eggert med stil, da han scorede på alle tre forsøg - heriblandt med flere lob - så Skjern kom foran 3-1.

BSV kom på 4-4, men herefter holdt hjemmeholdet scoringspause i knap ni minutter.

Det benyttede Skjern sig af til at komme foran 8-4, inden BSV's Sebastian Skube fik reduceret med en flad afslutning.

Anders Eggert fortsatte med at være toneangivende, og med sin syvende scoring - heraf seks på straffe - bragte han gæsterne foran 12-10.

Skjern førte 15-12 ved pausen, men tre minutter inde i anden halvleg brændte Anders Eggert for første og eneste gang et straffekast, da han sendte et lob på overliggeren.

Skjern var dog stadig i kontrol, og i målet fik Emil Nielsen fat i mere og mere, samtidig med at Tibor Ivanisevic kom ind og snuppede adskillige straffekast.

18 minutter før tid indtraf en potentielt afgørende situation i kampen.

Den norske forsvars- og stregklippe Bjarte Myrhol, der fyldte 36 år på kampdagen, pådrog sig sin tredje tominutters udvisning, og så var kampen slut for Skjern-spilleren.

På det tidspunkt var Skjern foran 20-16 efter at have ført 20-14.

Udvisningen gjorde tilsyneladende noget ved BSV, der fik reduceret til 19-20.

Tre minutter før tid fik BSV-veteranen Michael V. Knudsen udlignet til 26-26, men Markus Olsson bragte gæsterne foran igen.

50 sekunder før tid hamrede Skjerns Kasper Søndergaard bolden på overliggeren, og dermed fik BSV en sidste mulighed for at udligne og fremtvinge en tredje og afgørende finalekamp.

Nikolaj Øris Nielsen brændte imidlertid på Emil Nielsen, og så kunne Skjern-jublen bryde løs.

Vestjyderne var ikke bagud en eneste gang i kampen.

DM-guldet er også en triumf for Skjern-træner Ole Nørgaard, der førte klubben til finalen i både 2015 og 2017, men begge gange måtte holdet nøjes med sølv.