Skjern slår Aalborg og sætter kurs mod semifinale

Unge Jakob Rasmussen brillerede i Skjerns bagkæde og lavede ni mål mod Aalborg. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
På hjemmebane tog Skjern to meget vigtige point mod Aalborg i håndboldslutspillet.

Skjerns håndboldmænd nærmer sig med stormskridt DM-semifinalerne.

På hjemmebane vandt vestjyderne søndag aften 33-30 over Aalborg og rykker med sejren forbi aalborgenserne i toppen af slutspilsgruppe 2.

I et format, hvor de to bedste hold i gruppen avancerer til medaljekampene, har Skjern nu et forspring på fire point ned til tredjepladsen. Der mangler tre spillerunder i slutspillet.

Hjemmeholdet var bedst i en kamp mellem to hold med flere profiler på skadeslisten. Godt nok gik Aalborg til pause med en spinkel føring på 17-16, men efter sidebyttet overtog hjemmeholdet initiativet.

Det gjaldt ikke mindst 20-årige Jakob Rasmussen, der spillede en brandkamp som en blanding af playmaker og skudtrussel.

Den "kun" 184 centimeter høje bagspiller demonstrerede voldsom skudkraft og fin variation i sine afslutninger og scorede 9 gange på 11 forsøg.

Samtidig fik Robin Haug godt fat i målet efter at have afløst Christoffer Bonde, der havde det svært.

13 minutter før tid så lyset ud til at være slukket for Aalborg, da Skjern førte med 28-22. Men da de rutinerede gæster begyndte at spille syv mod seks, vaklede hjemmeholdets forsvar midlertidigt.

Seks minutter senere var Skjerns forspring fem mål mindre, men træner Henrik Kronborg tog en timeout i rette tid og fik indstillet sine spillere bedre.

Skjern holdt Aalborg på afstand, og da René Rasmussen få sekunder før tid scorede til 33-30 fra fløjen, var kampen afgjort.

Midtvejs i slutspillet har Skjern seks point mod Aalborgs fem. Ribe-Esbjerg og Kolding besætter lige nu de to nederste pladser med henholdsvis tre og et point.

I de to holds indbyrdes møde søndag eftermiddag vandt Ribe-Esbjerg på hjemmebane med 28-26.

• Herrehåndbold: Skjern Håndbold - Aalborg Håndbold