Sønderjyske spolerer NFH's drøm om tidlig semifinalebillet

Lærke Nolsøe og holdkammeraterne var længe på vej mod semifinalerne, men det glippede til sidst. (Arkivfoto). Foto: Ingrid Riis/Ritzau Scanpix
Sønderjyske var længe bagud, men de tog sejren for næsen af Nykøbing Falster, der kunne have nået semifinalen.

Nykøbing Falster Håndboldklub stod onsdag aften med en gylden mulighed for at sikre sig billet til kvindernes DM-semifinaler, men missionen kiksede.

Efter en pauseføring på tre mål på udebane mod Sønderjyske gik NFH fuldstændig i baglås i anden halvleg, og det udnyttede værterne.

NFH skulle blot bruge uafgjort for at avancere til semifinalen, men Sønderjyske vandt 28-27, og dermed er spændingen intakt i slutspilsgruppen.

Team Esbjerg var godt nok allerede sikker på semifinalebilletten inden sin sejr på 43-27 over Silkeborg-Voel KFUM tidligere onsdag aften, men spændingen om andenpladsen er intakt.

Med to runder igen har NFH overhånden med fem point på andenpladsen, mens både Silkeborg-Voel og Sønderjyske har to point.

Hjemme i Sønderborg fik Sønderjyske en god indledning på onsdagens opgør, men da først NFH sparkede kontramaskinen i gang, gik det stærkt.

Lynhurtigt indhentede gæsterne den føring på fire mål, som Sønderjyske havde bygget op i løbet af det første lille kvarters tid.

NFH spillede pludselig også velsmurt angrebsspil, og særligt Mona Obaidli var med flere scoringer afgørende for, at NFH efter 20 minutter lagde sig i front.

Sønderjyske lykkedes efter en timeout med at sætte prop i åreladningen for en stund, men NFH gik til pause med en føring på tre mål.

Den føring blev dog hurtigt sat over styr i anden halvleg. Godt nok virkede Sønderjyske til at have utrolig svært ved at komme til chancer, men værterne formåede alligevel at bringe sig på 17-17 efter ni minutter.

Sønderjyske udnyttede, at NFH gik fuldstændig i stå offensivt. Intet virkede for gæsterne, og pludselig var værterne foran med 24-22.

NFH fik aldrig gang i angrebet igen, og efter en spændingsfyldt afslutning holdt Sønderjyske gæsterne bag sig og tog sine første point i slutspillet.

• Kvindehåndbold: Nykøbing F. Håndbold - Ikast Håndbold

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget