Spanien slår Norge og er EM-klar sammen med Skotland

Gavi jubler efter at have bragt Spanien på 1-0 mod Norge. Foto: Fredrik Varfjell/Ritzau Scanpix
Spanien og Skotland er klar til EM i fodbold, mens Norge skal håbe på at komme med via Nations League.

Spanien og Skotland er klar til EM-slutrunden i Tyskland fra kvalifikationsgruppe A.

Det er en kendsgerning efter Spaniens udesejr på 1-0 over Norge søndag aften.

Den betyder nemlig, at Spanien og Skotland fører gruppen med hver 15 point, og de kan ikke længere hentes af Norge, der har 10 point og kun en kamp tilbage at spille.

Dermed skal Norge satse på at bane sig vej til EM igennem Nations League-turneringen.

Norge skulle bruge en sejr søndag for at leve videre i gruppen, men Spanien var et nummer for stærk og vandt fortjent.

Gavi scorede sejrsmålet kort efter pausen i en situation, hvor det norske felt mindede om et skydetelt.

Spanien burde have været foran allerede i første halvleg, men en pudsig offside kom i vejen efter 20 minutter.

Den norske midterforsvarer Stefan Strandberg ramte bolden skævt, da han ville cleare en situation, og bolden var på vej ind over stregen til et selvmål, men den spanske angriber Alvaro Morata ville gerne krediteres for målet, så foran målstregen puffede han bolden det sidste stykke. VAR viste imidlertid, at han stod i offsideposition tidligere i angrebet, og derfor blev målet annulleret.

Norge kom bedre med senere i halvlegen, hvor Erling Haaland var ved at komme til et par chancer, men de spanske forsvarere var enormt påpasselige, når han havde bolden.

Efter pausen havde Spanien succes med at kontrollere kampen, og holdet var tættere på 2-0, end Norge var på 1-1.

Også Tyrkiet er klar til EM efter en hjemmesejr på 4-0 over Letland. Tyrkiet fører gruppe D suverænt med 16 point foran Wales og Kroatien, der begge har 10 point.

Wales vandt 2-1 hjemme mod Kroatien søndag aften.

• Football: Euro 2024, qualifying - 1st round day 8: Group A Norway v Spain