Annonce
Sport

Spanske værter ydmyger Danmark i VM-finalen

Spanien er ny verdensmester i håndbold. I finalen måtte Danmark se sig besejret så stort som 19-35, og det var en skuffende og trist afslutning på et ellers glimrende dansk VM i Spanien.

Efter otte VM-sejre på stribe gik den ikke længere. Danmark tabte til et langt bedre hold på dagen. Et hold, der var mere tændt og skarpt.

Danmark virkede slet ikke klar fra kampens start, og det blev afgørende for resultatet i sidste ende. Danskerne kom aldrig op i det gear, vi har set tidligere i turneringen.

Landstræner Ulrik Wilbek måtte allerede trække sit grønne timeout-kort efter fire minutters spil, efter at spanierne var kommet foran 3-0.

Og det var netop den gode start, VM-værterne Spanien helst ikke måtte få, for straks var publikum med dem, og 16.000 højlydte spaniere i Palau Sant Jordi kunne ikke undgå andet end at genere det danske hold.

Danmark havde flere gange chancen for at bringe sig i balance i første halvleg, men store tilbud til Hans Lindberg, Jesper Nøddesbo og Anders Eggert blev ikke udnyttet. Den slags afbrændere er der ikke råd til i en VM-finale.

Danmark kom også bagud 8-13, og så måtte Wilbek tage en ny timeout og få snakket tingene igennem. Det hjalp heller ikke.

Spanierne havde fået medvind, og danskerne var rådvilde, og inden pausen fik Spanien oparbejdet en solid føring på hele 18-10.

I anden halvleg fortsatte Spanien med at dominere totalt, og danskerne blev ydmyget i perioder af anden halvleg, hvor spanierne blandt andet gik fra 18-11 til 25-11-føring.

Stemningen var på kogepunktet for første gang i den olympiske arena i Barcelona, og det var bestemt ikke til Danmarks fordel.

Finalen blev nærmest helt surrealistisk, fordi danskerne hidtil havde været stort set urørlige. Og nu blev holdet pillet fuldstændigt fra hinanden. Klædt af. Ydmyget.

Anført af den spanske keeper Arpad Sterbik stod Spaniens forsvar bomstærkt, og danskerne blev punkteret for selvtillid.

Mikkel Hansen var en skygge af sig selv, og Nikolaj Markussen, Rasmus Lauge og Bo Spellerberg kunne ikke løfte det danske hold.

Der var tale om et kollektivt sammenbrud, hvor heller ikke de danske målmænd Niklas Landin og Jannick fik fat i noget særligt.

Det var den anden VM-finale i træk, som Danmark havde spillet sig frem til. I Sverige for to år siden tabte holdet knebent til Frankrig efter forlænget spilletid.

Endnu en finale må siges at være flot, selv om der var tegning til mere, og spillerne naturligvis vil være skuffede over måden, de tabte finalen denne gang.

Efter EM-guldmedaljerne i 2008 og 2012 er danskerne kun helt tilfredse, hvis de når helt til tops, selv om det trods den øjeblikkelige skuffelse har været meget højt niveau over en lang årrække.

Sølvmedaljen var Wilbeks 12. medalje i karrieren som træner for kvinde- og herrelandsholdet. Næste år kan han hente den 13. ved EM på hjemmebane.

/ritzau/

Annonce
Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Annonce
Annonce
112

Ung mand trampede på hund

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

112

Medie: Illegale håndværkere skyld i Novo-brand

Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Lolland

Heidi slår dørene op til ny butik

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Annonce
Annonce
112

21-årig rasende efter afsløring: "Jeg slår jer ihjel"

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer