Sporting kan bryde den spanske EL-dominans

Sidste år var der tale om et rent portugisisk opgør i Europa League-finalen, hvor Porto besejrede Braga.

I år har der længe været lagt op til en spansk duel om det næstfineste europæiske fodboldtrofæ.

Tre af fire semifinalehold hører hjemme i Primera Division, men Sporting Lissabon gør med en 2-1-sejr i det første opgør mod Athletic Bilbao hvad man kan for at byde spanierne trods.

Det så ellers ud til, at Athletic Bilbao skulle have en ufortjent sejr med sig hjem fra José Alvalade-arenaen i Lissabon.

Favoritdræberne fra Baskerlandet, der har sendt Manchester United og Schalke ud af turneringen tidligere, virkede overmatchet mod Sporting, som imidlertid havde svært ved at score.

Det havde venstrebacken Jon Aurtenetxe fra Bilbao ikke, da han satte foden på et indlæg efter en times spil.

Sporting Lissabon blev dog ved med at presse på og blev belønnet, da først Emiliano Insua og siden en velspillende Diego Capel scorede for hjemmeholdet.

Det kunne endda være blevet til flere mål for Sporting, men Bilbao holdt stand, og dermed er alt åbent inden returopgøret.

Atlético Madrid bør derimod være ret sikker på en finaleplads efter en 4-2-hjemmesejr over formsvage Valencia.

Gæsterne holdt stand indtil pausen, hvor stillingen var 1-1. Men med tre mål i anden halvleg satte Atletico tingene på plads, og havde det ikke været for Ricardo Costas reducering i overtiden, ville den semifinale allerede være så godt som afgjort.

Det er i øvrigt tredje gang, at der spilles Europa League, som er en fusion af Uefa Cuppen og Toto Cuppen.