Annonce
Håndbold

SPORTSCHEF OVERVEJER FREMTIDEN

Kasper Olsen (rød) er en af de otte spillere, som potentielt kan forlade Team Sydhavsøerne efter denne sæson. Arkivfoto: Ingrid Riis
Team Sydhavsøernes sportschef Morten Juul går med mange overvejelser i øjeblikket, da hele otte spillere fra førsteholdstruppen har kontraktudløb.

MARIBO: Skal der forsøges at holdes fast i det velkendte, eller skal der nye kræfter til udefra, der kan skabe noget ny dynamik?

Det er de overvejelser Team Sydhavsøernes sportschef Morten Juul går med i øjeblikket.

Kontinuitet og langsigtede målsætninger har været nøgleordet for sportschefen, men han erkender, at klubben lige nu står i et vadested med hele otte spillere, der enten skal forlænge opholdet eller forlade klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventningerne til den igangværende sæson var store, men med en øjeblikkelig sjetteplads, der indikerer en halvblød mellemvare i 1. division, er det en sportschef, der overvejer om der skal ske fornyelse.

- Vi må konstatere, at den satsning, vi lavede for godt et år siden ved at forlænge med Nicolaj Jørgensen (sidste sæsons suveræne topscorer. red.) og blandt andet hente Rasmus Larsen i Odder (nummer to på sidste års topscorerliste, red.), ikke er gået som ønsket, siger Morten Juul.

- Og så er det måske tidspunktet, hvor vi skal sadle lidt om og ryste posen, fortsætter han.

Hvad med Nicolaj?

Netop Nicolaj Jørgensen var sidste sæsons helt store åbenbaring, og Ligaklubberne stod i kø for at hente ham, men det lykkedes Team Sydhavsøerne, ganske givet med en større løncheck, at holde Nicolaj Jørgensen i klubben endnu en sæson. Om han fortsætter udover denne sæson er yderst tvivlsomt.

- Det er ikke 100 procent afklaret. Mere kan jeg ikke sige, fortæller Morten Juul, der dog ikke lyder voldsomt optimistisk på den front.

Flere Liga-klubber, blandt andet Skanderborg-Aarhus, har ifølge Folketidendes oplysninger, været sat i forbindelse med Nicolaj Jørgensen, der kom til Team Sydhavsøerne som forholdsvis ubeskrevet blad fra  Kolding IF før sidste sæson og brændte banen helt af med 220 scoringer.

Helt så effektiv, især i de afgørende situationer, har han ikke været i denne sæson, hvor han er faldet en smule sammen med holdets præstationer, men han er stadig suveræn topscorer med 130 mål i 14 kampe.

Derudover har keeper Oliver Larsen, Kasper Olsen, Niels Dahl, Nicklas Bjerre Petersen, Daniel Astrup, Lukas Eichwald Kristensen og Alexander Nielsen alle kontraktudløb, og Morten Juul har ikke afklaring på nogen af dem endnu.

- Men flere af dem har fået at vide, at de skal vise mere i de kommende måneder, hvis en kontraktforlængelse skal komme på tale, fortæller Morten Juul uden dog at nævne navne på, hvem der skal "tage sig sammen".

Flere af dem har fået at vide, at de skal vise mere i de kommende måneder, hvis en kontraktforlængelse skal komme på tale

TSØ Sportschef Morten Juul
Artiklen fortsætter efter annoncen

Is i maven

Med potentielt otte spillere væk fra den nuværende trup står Morten Juul også med den udfordring, at der skal scoutes nye spillere, som kan træde ind i truppen, men han har is i maven, fastslår han.

- Vi kommer til at have et godt hold når turneringen starter op efter sommerferien. Jeg kan fornemme på det, vi bliver tilbudt af agenterne, at der er gode muligheder for at tilknytte nogle rigtigt dygtige spillere, så jeg er ikke bekymret på den front, lyder det fra sportschefen, der ikke vil drøfte konkrete nye navne, men en bestemt spiller spøger i kulissen, især hvis Nicolaj Jørgensen vælger at forlade klubben.

Kristian Lund Vukman skiftede for to år siden en succesrig tilværelse i Team Sydhavsøerne ud med Liga-klubben Mors-Thy, hvor han var så uheldig at starte med en korsbåndsskade, som han pådrog sig for anden gang i sin sidste TSØ-tid, og siden da har han ikke rigtig slået igennem hos nordvestjyderne, hvor træner Niels Aagesen har kigget andre veje.

Det har Morten Juul naturligvis bemærket.

- Spillere, som har gjort det godt hos os og tilmed har været utrolig vellidt blandt alle i klubben, har vi altid et ekstra øje på, og selvfølgelig vil "Vuk" være interessant for os, men han har et år tilbage af sin kontrakt med Mors-Thy, og det er det, jeg forholder mig til lige nu, siger Morten Juul, der løbende har holdt kontakten ved lige med Kristian Lund Vukman, siden han forlod Maribo i sommeren 2021.

Folketidende har forsøgt at få en kommentar fra Kristian Lund Vukman og Nicolaj Jørgensen om deres fremtidsplaner, men ingen af dem er vendt tilbage på vores henvendelser i skrivende stund.

  • tsø-6
    Kasper Olsen (rød) er en af de otte spillere, som potentielt kan forlade Team Sydhavsøerne efter denne sæson. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier