Sverige lider første pointtab ved VM trods sejr

Sverige var periodevist på hælene, men slog Slovakiet. Foto: Reuters/Grigory Dukor

Der måtte forlænget spilletid til for Sverige. Rusland slog Schweiz, mens Hviderusland rykker ned.

Sveriges ishockeylandshold er fortsat ubesejret ved VM i Danmark, men lørdag led Sverige sit første pointtab i Royal Arena.

Der skulle nemlig forlænget spilletid til, før Sverige sikrede en 4-3-sejr over Slovakiet.

I ishockey krediteres man ikke for at lave selvmål, men det var via en slovakisk skøjte, at Sverige sikrede sig sejren efter mere end fire minutters forlænget spilletid.

Havde kampen varet 41 sekunder længere uden scoringer, skulle den være afgjort i straffeslag.

Svenskerne lignede allerede et vinderhold fem minutter inde i anden periode, da NHL-spilleren Jacob De La Rosa gjorde det til 3-1, men inden perioden var ovre, reducerede Slovakiet.

Slovakkerne fulgte op med en udligning i tredje periode, og da der ikke blev scoret yderligere i perioden, gik kampen i forlænget spilletid, hvor Sverige altså var skarpest.

Med sejren, som udløser to point, fordi den kom efter forlænget spilletid, er Sverige oppe på 14 point for fem kampe.

Rusland følger efter på andenpladsen med 13 point efter en 4-3-sejr over Schweiz i lørdagens sene kamp i København.

Russerne førte 3-1 inden sidste periode, men schweizerne kæmpede for sagen og fik bragt spænding tilbage i opgøret med en reducering til 2-3 otte minutter før tid.

Russerne kom fire minutter senere foran 4-2, men det var ikke slut endnu. Schweiz hev målmanden ud, og satsningen førte til en ny reducering med næsten to minutter tilbage.

Tættere på kom Schweiz dog ikke, og skulle Danmark spille sig videre til kvartfinalen, ligner det et opgør mod enten Sverige eller Rusland i kvartfinalen torsdag i København.

I den mindre sjove del af tabellen blev det lørdag afgjort, at Hviderusland rykker ned fra det bedste selskab, som landet har tilhørt uafbrudt siden 2005.

Trods et skuffende VM havde hviderusserne en mulighed for at overleve, men det krævede en sejr over Østrig, men sådan gik det langt fra. Østrig vandt 4-0 og sikrer sig dermed overlevelse.

Østrig har fire point inden sidste gruppekamp, hviderusserne har nul point på kontoen og rykker ned, uanset hvordan de klarer sig i den sidste gruppekamp mod Slovakiet.