Sverige vender chokstart og vinder gruppe A foran Rusland

Sverige vinder med 3-1 over Rusland i VM i ishockey og sikrer sig førstepladsen i gruppe A. Foto: Reuters/Grigory Dukor

Sverige møder Letland i kvartfinalen, da letterne slog Danmark om den sidste plads videre fra gruppe B.

Sverige sikrede sig førstepladsen i gruppe A og skal spille kvartfinale mod Danmarks overmænd, Letland, ved VM i ishockey på dansk grund.

Det står klart, efter svenskerne tirsdag besejrede Rusland med 3-1.

Selv om både Rusland og Sverige var sikret en plads i kvartfinalen inden tirsdagens kamp, var der meget på spil, da de to hold kæmpede om at bliver etter i deres pulje.

Etteren møder nemlig nummer fire fra den anden pulje, mens nummer to, møder nummer tre fra modsatte pulje, og det stod klart tidligere tirsdag, at en af VM-favoritterne Canada overraskende kun bliver treer i gruppe B.

Det var derfor to tændte mandskaber, der gik på isen i Royal Arena til gruppefinalen i gruppe A.

Og det blev russerne, der kom bedst fra start. Efter knap tre minutters spil sendte Kirill Kaprizov pucken ind bag den svenske målmand, og så blev der stille i den gulklædte arena.

I anden periode kom svenskerne på isen med ny power. Det belønnede sig cirka halvvejs i kampen, hvor det lykkedes New York Rangers-spiller Mika Zibanejad at udnytte svensk powerplay, og så var der udlignet.

Seks minutter senere var det en anden svensk NHL-spiller Rickard Rakell fra Anahaim Ducks, der sendte pucken i mål.

I slutningen af tredje periode tog Rusland sin målmand ud for at jagte en udligning, og det kostede dyrt.

Mattias Ekholm erobrede pucken bag den svenske baglinje og sendte den hele vejen op i et tomt russisk net til kampens resultat 3-1 til Sverige.

Rusland møder Canada i kampen om avancement til semifinalen.