Team Sky tog anden etape af Giro d'Italia

Det britiske Team Sky vandt 2. etape af Giro d'Italia, og fik en mand i førertrøjen.

Den unge Salvatore Puccio overtager førertrøjen fra Mark Cavendish fra Omega Pharma-Quick Step. Cavendish kan i stedet trække løbets røde sprintertrøje over hovedet efter hans sejr på første etape lørdag.

Giro-arrangørerne havde valgt at udfordre holdene med en holdtidskørsel på øen Ischia, som aldrig gav ro. De 17,4 kilometer bød konstant på op- og nedkørsler, sving og temposkift.

Derfor kom adskillige hold i problemer, og havde svært ved at holde rytterne samlet til målstregen. Med femtemanden som den afgørende, måtte flere hold vente på en holdkammerat, fordi de havde mistet for mange undervejs.

Med Team Skys sejr blev Bradley Wiggins dagens vinder blandt klassementsfavoritterne. Han tog 14 sekunder fra Vincenzo Nibali og Astana, og 25 sekunder fra sidste års Giro-vinder Ryder Hesjedal og hans Garmin-Sharp.

Det var også sidste års Tour-vinder, som tog størsteparten af føringerne på Sky-holdet især på den første halvdel af den krævende rute på den italienske ø.

Wiggins er nu på andenpladsen i Giro d'Italia. En placering han næppe ønsker at forbedre før på enkeltstarten i næste weekend.

Movistar blev nummer to på etapen, mens Astana tog tredjepladsen.

Saxo-Tinkoff mistede 43 sekunder i forhold til Team Sky, men kørte dog et hæderligt holdløb. Det danske hold blev nummer 15 af de 23 hold i årets Giro.

Mandag er rytterne tilbage på fastlandet, hvor de kører 222 kilometer fra Sorrento til Marina di Ascea.