Team Sydhavsøerne i forrygende sejrsrus

Spillede fremragende i Ølstykke-Hallen og slog oprykningskandidater.

ØLSTYKKE, FOLKETIDENDE: Sæsonen flotteste indsats af Team Sydhavsøerne. Intet mindre.

HØJ var forholdsvis stor favorit før kampen, men gæsterne fra Lolland ville det anderledes, og leverede i samtlige 60 minutter mod 1. divisions nummer fire, der har ambitioner om at rykke op i Håndboldligaen.

Begge hold kom blæsende ud af omklædningsrummet, og det gik over stok og sten i kampens indledende fase, hvor det var lige på måltavlen ved stillingen 4-4.

Men så fik Team Sydhavsøerne gang i forsvaret og ikke mindst redninger fra Oliver Larsen i målet, og det blod på tanden offensivt, hvor gæsterne gang på gang kom til store chancer.

Uden en håndfuld skadede spillere, inklusiv fløjen Lasse Højgaard, der gik i stykker under opvarmingen, skulle der tænkes i kreative baner fra træner Klavs Bruun Jørgensen for at få kræfterne til at række. Men unge Frederik Kiszka, der startede inde på venstre fløj, i stedet for den skadede Lasse Højgaard, brændte den første afslutning, men var så sikker på de næste forsøg.

Og det var overskriften for Team Sydhavsøernes indsats fredag aften. Samtlige spillere bød ind, og leverede en jætte indsats hele vejen rundt.

Hele 19 gange scorede Team Sydhavsøerne i første halvleg mod HØJ's 14 mål, og føringen på fem mål skulle forsvares efter pausen.

Det blev den også, og da Frederik Kiszka gjorde det til 22-16 efter 38 minutters spil, måtte HØJ-træner Jesper Fredin forlange timeout.

Kræfterne begyndte at svinde ind hos Team Sydhavsøerne, og det vidste HØJ-træneren udmærket, så han vejrede morgenluft, da værterne fik reduceret til 23-20.

Team Sydhavsøerne fik dog svaret igen med to scoringer, da de profiterede af to HØJ-udvisninger ganske kort tid efter hinanden, og da kampen gik ind de sidste ti minutter førte lollikkerne fortsat med fire mål.

Hallen kogte, ikke mindst på grund af den busfuld TSØ-supportere, der havde taget vejen til Ølstykke, og med stor opbakning lykkedes det Team Sydhavsøerne at hive sejren i land i en hektisk slutfase, hvor HØJ aldrig kom tættere på end tre scoringer.

Team Sydhavsøerne vandt kampen til slut med 33-28.