Team Sydhavsøerne vinder klar sejr uden profil

Pauli Mittun scorede fem gange, da Team Sydhavsøerne vandt på udebane mod HC Odense. Foto: Ingrid Riis
Kristian Lund Vukman sad ude med en ankelskade, da Team Sydhavsøerne fredag aften vandt i Odense.

ODENSE, FOLKETIDENDE: Team Sydhavsøerne er fortsat ubesejret i den nye sæson i 1. division. Fredag aften blev det til en sejr på 38-33 på udebane i Dalum-Hallen mod oprykkerne fra HC Odense.

Uden profilen Kristian Lund Vukman der vred rundt på sin ene ankel ved torsdagens træning, var det med en smule bange anelser at Team Sydhavsøerne gik ind til kampen. Men de bange anelser blev i den grad gjort til skamme af færøske Pauli Mittun, der startede inde i bagkæden for første gang og spillede en brag af en kamp.

Færingen dirigerede fornemt angrebsspillet og var også selv farlig på gennembrud og efter kort tid førte Team Sydhavsøerne 6-3. Et par udvisninger senere fik HC Odense kontakt og kom også foran med 10-9 inden lollikkerne igen fik greb om spillet.

Fynboerne gik ret hurtig over til at spille syv mod seksspil i erkendelse af, at de ikke kunne komme igennem Team Sydhavsøernes forsvar seks mod seks.

Det gav et opgør hvor målene haglede ind i begge ender af banen, og efter 30 minutters spil stod der 19-17 på måltavlen i Team Sydhavsøernes favør.

HC Odense fortsatte med syv mod seksspil efter pausen, men et målmandsbytte i gæsternes mål, var det der skulle til, for at Team Sydhavsøerne kunne trække fra. Oliver Larsen blev byttet ud med tometermanden Sebastian Minor Hansen, og den høje keeper diskede straks op med redninger, der betød at Team Sydhavsøerne hurtigt og sikkert kunne trække fra, på trods af at de ikke fik udnyttet et overtalsspil, hvor de sågar var to mand i overtal i halvandet minut ved stillingen 21-24.

Det fik dog ingen betydning,

for fynboerne var løbet tør for kræfter og energi, samtidig med at de blev straffet for at spille syv mod seks med flere scoringer i tomt mål.

På ganske kort tid havde Team Sydhavsøerne fået oparbejdet en føring på ni mål ved stillingen 23-32 med seksten minutter tilbage, og så var der reelt ikke mere at spille om.

Det benyttede træner Klavs Bruun Jørgensen til at sætte nogle mere uerfarne kræfter på banen, og de sidste minutter blev blot transport hen i mod det samlede resultat, der altså lød på 38-33 til Team Sydhavsøerne.

Med sejren har Team Sydhavsøerne fem point for de tre første kampe i 1. division.