Tottenham-debutant nedbryder oprykkeres mur

Tottenham har god plads til forbedring, og Crystal Palace får en svær sæson i Premier League.

Det må være konklusionen efter det ulige London-derby mellem den økonomisk pressede oprykker og medaljeaspiranten, som Tottenham vandt med 1-0 på debutanten Roberto Soldados straffesparksscoring.

Men Tottenham - uden Gareth Bale - havde det i lang tid svært mod det sejt kæmpende hjemmehold, der koncentrerede sig om at forsvare eget mål.

Manager André Villas-Boas stillede op med den nyindkøbte trio Soldado, Paulinho og Nacer Chadli, men hans tropper spillede i lange perioder for langsomt og ubeslutsomt, og derfor var det meget passende, at der skulle et straffespark til at afgøre slaget.

Crystal Palaces indstilling til kampen blev illustreret ved, at holdet som spydspids mønstrede den 33-årige Aaron Wilbraham, der i sidste sæson blev noteret for nul scoringer i 21 kampe i den næstbedste række.

Hverken på papiret eller i virkeligheden så det særlig farligt ud, men i den forsvarsmission, som manager Ian Holloway havde sendt sit mandskab ud på, ydede den målsky forward et ihærdigt løbearbejde.

Efter at en ellers relativt anonym Soldado havde bragt favoritterne foran, måtte Holloway ændre strategi, og indskiftningen af den 40-årige Kevin Phillips og Arsenal-lejesvenden Marouane Chamakh var et behjertet forsøg på at komme tilbage i kampen.

Philips viste et par gange sin næse for at komme om bag modstanderens bagkæde, men da først Tottenham-forsvaret havde indstillet sig på den nye opgave, blev den løst uden de store problemer.

Publikum, der fyldte Selhurst Park til Crystal Palaces comeback i den bedste række, blev budt en kamp, der var blottet for store scoringschancer til hjemmeholdet, inden Kagisho Dikgacoi med et fladt skud var lige ved at stjæle Tottenhams sejr et minut før tid.

Og tilskuerne gik hjem med en klar fornemmelse af, at det kommer til at kræve hårdt arbejde, hvis Crystal Palace i femte forsøg endelig skal overleve en sæson i Premier League.