Tottenham er Chelsea førsteudfordrer efter Kane-scoring

Christian Eriksen spillede hele kampen for Tottenham mod Middlesbrough. Foto: AP/Joel Ryan

Harry Kane sørgede for Tottenhams sejrsmål mod Middlesbrough. Holdet ligger alene på andenpladsen i ligaen.

Chelsea tog endnu et skridt mod det engelske mesterskab med lørdagens 3-1-sejr over Arsenal. I lørdagens sene kamp sørgede Tottenham dog for at spise en smule af Chelseas suveræne forspring.

Hjemme på White Hart Lane vandt Tottenham med 1-0 over Middlesbrough. Tre tiltrængte point efter to uafgjorte kampe i træk.

Dermed er Christian Eriksen og co. førsteudfordrer til Chelsea, der topper med 59 point. Derefter følger Tottenham med 50 og Arsenal med 47.

Eriksen spillede hele kampen for vinderne, mens Middlesbroughs dansker, Viktor Fischer, ikke var med truppen i London.

Tottenham satte sig tungt på opgøret og dominerede sin modstander på de fleste parametre i første halvleg, men dog ikke på det vigtigste - måltavlen.

Hjemmeholdet sled med at spille sig til store chancer, og de enkelte forsøg blev misbrugt. Som da Christian Eriksen fandt Dele Alli med en fremragende servering.

Da Harry Kane endelig fik bolden i nettet kort inden pausen, vinkede linjedommeren helt korrekt for offside.

12 minutter efter pausen var der så ikke en finger at sætte på Kanes træffer. Heung-Min Son blev fældet og fik et straffespark, som Kane i sikker stil omsatte til mål.

Forinden havde Christian Eriksen haft et nærgående skud fra kanten af feltet, men keeper Victor Valdes var på plads og reddede helt ude ved stolpen.

Det var i det hele taget en lige ved og næsten-dag for Eriksen. Men det rakte til sejr, selv om Tottenham var ved at smide den væk i overtiden. Udeholdets Marten De Roon fik frit skud i feltet, men helflugtede forbi mål.

Middlesbrough er nu uden sejr i de seneste syv ligakampe, som kun har resulteret i tre point. Oprykkeren kun et point til nedrykningsstregen i den meget tætte bundstrid.