Tottenham og Eriksen tager førsteplads i CL-gruppe

Champions Leagues gruppe H bliver vundet af Tottenham, der tirsdag slog Dortmund 2-1 ude.

Med en 2-1-sejr ude over Borussia Dortmund sikrede Tottenham med en velspillende Christian Eriksen på holdet sig tirsdag førstepladsen i gruppe H i Champions League.

Englænderne tager førstepladsen foran Real Madrid, som også er videre til de afsluttende runder efter en storsejr på 6-0 ude mod cypriotiske Apoel.

Dermed står det også fast, at Borussia Dortmund ikke går videre i dette års Champions League.

Forud for opgøret var et af de helt store samtaleemner Dortmunds stjerneangriber Pierre-Emerick Aubameyang, som var blevet vraget til tyskernes seneste ligaopgør af disciplinære grunde.

Tirsdag var han dog blevet taget til nåde af Dortmund-træner Peter Bosz, som havde angrebsstjernen tilbage i startopstillingen.

Tottenham dominerede kampens indledning, men i løbet af halvlegen fandt Dortmund mere ro og overblik i spillet.

I det 31. minut udnyttede tyskerne Tottenham-spillernes høje forsvarslinje, hvilket førte til kampens første mål.

Med en hælaflevering fandt Andriy Yarmolenko en fri Aubameyang på kanten af feltet, og resolut afsluttede han fladt til venstre for målmand Hugo Lloris og understregede sin berettigelse i startopstillingen.

I den anden ende pressede Tottenham på, men kunne ikke finde vej til målet.

Christian Eriksen gjorde sig blandt andet bemærket, da han fik en stor chance midt i feltet, men danskerens afslutning sad lige på Dortmund-målmand Roman Bürki.

Dermed kunne Dortmund gå til pause med en 1-0-føring.

Kort efter anden halvlegs begyndelse lykkedes det dog Tottenham at score.

På kanten af felten sparkede målmaskinen Harry Kane fladt bolden mellem benene på en forsvarsspiller og fandt sikkert målet.

Derefter sad Tottenham på mere og mere af spillet, og i det 76. minut lykkedes det Heung-Min Son at udbygge føringen med en flot scoring til 2-1.

Kort efter blev Christian Eriksen skiftet ud og kunne med ro i sindet sætte sig på bænken og se sine holdkammerater køre sejren forholdsvist sikkert hjem.

I gruppens anden kamp mellem Real Madrid og Apoel blev Cristiano Ronaldo og Karim Benzema noteret for to mål hver, da den spanske kongeklub kørte Apoel over med en 6-0-sejr.

Efter en svag indledning på kampen kom de spanske favoritter op i gear, og i det 23. minut lykkedes det Real Madrid at komme foran 1-0.

Derefter gik der godt og vel et kvarter, før Real Madrid indledte syv vilde minutter, der reelt skulle afgøre kampen.

Med tre mål i halvlegens sidste minutter etablerede Real Madrid en føring, som Apoel aldrig kom i nærheden af at kunne gøre noget ved.

To yderligere mål i anden halvleg cementerede de spanske favoritters andenplads i gruppe H.