Tottenham straffer Fulham-fejl og topper Premier League

Son Heung-min leverede et flot mål, da Tottenham mandag slog Fulham i Premier League. Foto: David Klein/Reuters
Pierre-Emile Højbjerg fik første startplads, da Tottenham mandag slog Fulham 2-0 på hjemmebane.

Ubesejrede Tottenham topper Premier League, efter at holdet mandag slog Fulham 2-0 på hjemmebane.

Pierre-Emile Højbjerg fik sin første startplads i ligaen i denne sæson og gjorde i 90 minutter en fin figur på den centrale midtbane, hvorfra han så anfører Son Heung-min og James Maddison levere målene.

Efter Arsenals pointtab mod Chelsea lørdag betyder Tottenhams sejr, at holdet overtager førstepladsen i Premier League med 23 point efter ni kampe. Manchester City og Arsenal har begge 21 point på de følgende pladser.

Fulham, der er nummer 13 i tabellen, var nogenlunde med fra start på Tottenham Hotspur Stadium, og midtbanespilleren João Palhinha var tidligt kun en stor redning fra at bringe gæsterne i front.

Siden satte Tottenham sig på kampen, og chancerne kom med rimelige mellemrum. Højbjerg og Richarlison var blandt bidragsyderne, inden der efter 36 minutter var gevinst.

Tottenham pressede gæsterne højt, og efter et boldtab fik Son Heung-min bolden på kanten af feltet, hvorfra han efter et træk klappede kuglen op i hjørnet til 1-0.

Opskriften var stort set den samme ti minutter inde i anden halvleg. Fulham forsøgte at spillede sig ud af presset, men bolden havnede i fødderne på Højbjerg, og via Son som mellemstation blev den sendt videre til James Maddison, som køligt øgede til 2-0.

Forsvarsspilleren Calvin Bassey, der smed bolden væk ved de to første mål, var tæt på at lave et kedeligt hattrick med et kvarter tilbage af opgøret, men denne gang fik holdkammeraterne afværget.

Fulham gav det et hæderligt forsøg i slutfasen, men ud over en stor chance til den indskiftede angriber Raúl Jiménez blev det ikke til alverden.