Træner kalder nordjysk håndboldkollaps for utilgiveligt

Aalborg Håndbold-træner Stefan Madsen var skuffet over både sig selv og sit hold efter at have spillet uafgjort mod Ribe-Esbjerg fredag. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Aalborg-træner Stefan Madsen erkender, at det var en fejl at skifte profiler ud i slutfasen af kampen.

Træner for Aalborg Håndbold Stefan Madsen kalder det "utilgiveligt", at nordjyderne fredag smed en komfortabel føring væk i de sidste minutter mod Ribe-Esbjerg i mesterskabsspillet i herreligaen.

- Det er utilgiveligt, det vi laver i dag. Vi byggede tingene stabilt op over 56 minutter, og så smed vi seks mål i de sidste tre og et halvt minut. Det er helt ude af proportioner, og det er ikke os værdigt, siger han til TV 2 Sport.

I fredagens kamp førte Aalborg Håndbold med seks mål med tre et halvt minut tilbage, men gik så fuldstændig i stå.

Efter en heroisk indsats fik Ribe-Esbjerg således spillet sig til uafgjort. Kampen endte 33-33 efter en udligning i sidste sekund af Elvar Asgeirsson.

Over for TV2 Sport erkender Stefan Madsen, at han er nødt til at kigge indad og se på den måde, nordjyderne fik afviklet den sidste del af kampen på.

Han erkender, at der ikke var "ro nok".

I slutningen af kampen skiftede Aalborg-træneren flere profiler ud og gav spilletid til blandt andre unge Marinus Munk og Martin Larsen, der var tilbage efter 16 måneders skadespause.

Adspurgt om det skabte usikkerhed, siger Stefan Madsen til TV 2 Sport, at det gjorde det.

Samtidig siger han, at det var hans beslutning og derfor også ham, som skal tage ansvaret.

Ifølge Stefan Madsen blev de indskiftede spillere bragt i en situation, de ikke var klar til at løse.

- Det har overhovedet ikke noget med de to at gøre - det har noget at gøre med forberedelsen, og det har jeg ikke fået gjort godt nok. Det var for ringe, siger han til TV 2 Sport.

Det var både Aalborg Håndbold og Ribe-Esbjergs første kamp i mesterskabsspillet. Her har Aalborg i gruppe 1 nu tre point, mens Skjern har to. Ribe-Esbjerg og KIF Kolding har begge et enkelt.