Uafgjort i Herning efter målrigt drama

Der var målorgie i første halvleg, da FCM og Lyngby mandag aften spillede uafgjort i en medrivende kamp.

Et straffespark, en udvisning og otte mål var bare nogle af ingredienserne i en medrivende kamp på MCH Arena i Herning mandag aften. Kristian Bak Nielsen scorede til slutresultatet 4-4 10 minutter før tid.

FCM spillede med 10 mand i 70 minutter af opgøret, fordi Jesper Juelsgaard blev udvist, da han afværgede Lyngbys Marc Møllers forsøg på selve målstregen med skulderen. Dommeren så det som armen og udviste fejlagtigt Juelsgaard.

Den kontroversielle kendelse ændrede kampen fuldstændig. Lyngby-profilen Kim Aabech udnyttede straffesparket, og da Peter Madsen på flot vis scorede kort efter, var frustrationen stor hos hjemmeholdet.

FC Midtjylland kom ellers bedst fra start. Hjemmeholdet spillede bolden fint rundt ved jorden, og efter et par tilløb til chancer, var det fuldt fortjent, at Mikkel Thygesen scorede til 1-0 i 17. minut.

Men gejsten blev i den grad bremset af udvisningen af Jesper Juelsgaard. FCM-spillerne var mentalt ramt efter kendelsen, og det udnyttede Lyngby med tre mål på fem minutter.

FC Midtjylland kom dog stærkt igen. Lyngby trak sig lidt tilbage og gav plads til hjemmeholdets kombinationer, og det udnyttede Mikkel Thygesen og Ken Fagerberg med to rappe scoringer.

Udligningen gav dog ikke det forventede boost til FC Midtjylland, for Peter Madsen gjorde det let til 4-3 minuttet efter, og så var det igen op ad bakke for hjemmeholdet.

Allan Kuhns tropper gik dog friskt til opgaven. Selvom holdet var en mand i undertal, jagtede man udligningen med offensiv fodbold, og Lyngby blev presset i lange perioder af anden halvleg.

Begge hold havde dog bedre styr på defensiven efter pausen. Lyngby spillede mere forsigtigt og søgte at arbejde sejren hjem med indskiftningen af Esben Hansen i stedet for David Boysen.

Da FC Midtjylland også led under at være en mand i undertal, havde holdet svært ved at skabe de helt åbne chancer, og Lyngby kunne have lukket kampen ved at score på et par meget store muligheder.

Men med Kristian Bak Nielsens scoring 10 minutter før tid, fik FC Midtjylland det ene point med fra det dramatiske opgør, mens Lyngby stadig er uden sejr i foråret.

• Superligaen: FC Midtjylland - Lyngby