Annonce
Sport

Udlandsproffer udfordret

Landstræner Anders Lund har amatørrytteren Martin Toft Madsen som favorit til at vinde enkeltstarten for tredje år i træk. Foto: Oliver Grenaa Visuals

Sidste års medaljevindere er favoritter til dagens DM i enkeltstart

LOLLAND-FALSTER Hvis man tænker, at de udlandsprofessionelle cykelryttere uden at få alt for meget sved på panden og mælkesyre i benene kan give amatører og deltidsproffer baghjul og høste medaljerne til DM i landevejscykling, kan man godt tro om igen.

Faktisk har amatør og deltidsproffer, der ikke kører cykelløb på fuld tid, en fordel til DM. Det vurderer Anders Lund, træner for det danske landshold i landevejscykling, og Dennis Ritter, cykelsportskommentator på TV 2 Sporten, er enig.

DM begynder i dag med enkeltstarter, der har start og slut i Nykøbing. Landstræneren påpeger, at amatører og deltidsproffer har den fordel, at de i højere grad kan specialisere sig i - og målrette deres træning efter - en restitueret enkeltstart, som den, der køres til DM og er årets højdepunkt for nogle ryttere.

- Til en restitueret enkeltstart er alle friske, når de starter. Den køres ikke som en etape i et større løb. De senere år har der været en klar tendens til, profferne har svært ved at blande sig i toppen til DM i enkeltstart, simpelthen fordi de kører så mange løb og, tror jeg, er udmattede. Det gælder om at have friske ben og banke den af i de 40-50 minutter, tilføjer Anders Lund.

Han henviser til, at amatørrytteren Martin Toft Madsen de sidste to år har vundet DM i enkeltstart. Sidste år var det med amatørryttere på anden- og tredjepladsen. De to, henholdsvis Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg er siden blevet professionelle.

- De tre er mine absolutte medaljekandidater, siger Anders Lund, der har har Martin Toft Madsen som favorit til guldmedaljen.

Dygtig til at time formen

Dennis Ritter mener også, at de tre ryttere er favoritter på enkeltstarten.

- Det her er Martin Toft Madsens største mål, og han har vist sig at være fantastisk dygtig til at time sin form. Han er specialist, og han er manden, der skal slås.

- Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg har begge løftet deres niveau. Jeg tror mest på Mikkel Bjerg, som ikke har noget imod, ruten bliver lidt teknisk. Kasper Asgreen er mere en "tempotonser," siger Dennis Ritter, der søndag kommenterer linjeløbet til DM på TV 2 Sport sammen med Rolf Sørensen.

Ligesom landstræneren påpeger han, at udlandsprofferne får kamp til håret på enkeltstarten.

- Martin Toft Madsen er i en kategori for sig selv. Hele hans cykeltilværelse handler om mesterskabs-enkeltstarter. Han kan fokusere al sin træning på det. Det har de udlandsprofessionelle ikke råd tid, de skal være skarpe til alle mulige løb, de kører i løbet af et år, siger Dennis Ritter.

Der er 51 tilmeldte i herreelite-enkeltstart, og de skal i dag ud på en 39,8 kilometer lang rute. I kvinde-elite er der 22 tilmeldte, og de skal ligesom de 103 tilmeldte i U/19-herrer ud på en 24,3 kilometer lang rute. De seks tilmeldte i U/19-kvinder skal køre 14,5 kilometer.

  • Landstræner Anders Lund har amatørrytteren Martin Toft Madsen som favorit til at vinde enkeltstarten for tredje år i træk. Foto: Oliver Grenaa Visuals
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Falster

Vakte opsigt på Falster: Nu bekræfter de vildt fund

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Nykøbing

Stort galleri: Elevernes imponerende galla-ankomst

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t