United kunne ikke helt modstå det tyske pres

Det er sjældent, at Manchester United er tilfreds med uafgjort på hjemmebane i Champions League-sammenhæng, og de røde djævle er formentlig heller ikke jublende glade efter 1-1 mod Bayern München i den første Champions League-kvartfinale.

Alligevel kunne man i holdets nuværende tilstand godt have forventet en større øretæve til værterne mod et Bayern-hold, der har været i skræmmende form det seneste års tid og som ligner et hold, der har kurs mod et titelforsvar.

Men tyskerne fik udmærket modspil af hjemmeholdet, der sled bravt og i hvert fald, hvad indsatsen angår, ikke har noget at skamme sig over.

Bayern München sad godt nok mest på bolden, men det var alligevel United, der fik mest ud af det, når holdet havde bolden på egne fødder.

I stedet for gæsternes ofte lidt for omstændelige pasningsspil bestod hjemmeholdets taktik i at spille med få berøringer og på at få bolden hurtigt op til angriberne.

Med afbuddet fra den skadede Robin van Persie gik pladsen ved siden af Wayne Rooney i United-angrebet til Danny Welbeck, og han forstod at skabe uro i tyskernes bageste rækker.

Først, da han fik underkendt et mål efter et for højt løftet ben, og senere i første halvleg rykkede han sig fri og var helt alene med målmand Manuel Neuer. Welbeck kunne dog ikke rigtigt beslutte sig og sendte i stedet bolden i favnen på Neuer.

Efter pausen fandt hjemmeholdet dog vej til målet. Efter en dødboldsituation havnede bolden lidt tilfældigt hos en umarkeret Nemanja Vidic, der med hovedet bragte hjemmeholdet foran med en god halv time igen.

Bayern München var dog ikke mere rystet, end at holdet hurtigt fik samlet sig og genetableret presset på hjemmeholdet.

Og 10 minutter senere huggede Bastian Schweinsteiger en tilbagelægning fra Mario Mandzukic op i nettaget, så kampen igen stod lige.

1-1 blev også slutresultatet, og dermed er alt åbent inden returkampen på Allianz Arena i næste uge.

Ryan Giggs var med i startopstillingen for Manchester United, men blev skiftet ud i pausen i sin 141. CL-optræden for klubben.

Spørgsmålet er, om det måske også var den 40-årige veterans sidste. Under alle omstændigheder er han nu kun én kamp fra spanske Rauls rekord på 142 kampe.

Bastian Schweinsteiger er under alle omstændigheder ikke med i returkampen i München. Han fik to gule kort undervejs i kampen og står dermed til karantæne.