Valencia vinder og holder spansk spænding om top-4

Valencia og Daniel Wass røg ud af Europa League forleden, men søndag øgede klubben sin mulighed for at slutte på fjerdepladsen i Primera Division og sikre en plads i Champions League i næste sæson. Foto: Javier Soriano/Ritzau Scanpix

Valencia, Getafe og Sevilla kæmper et hårdt slag om fjerdepladsen i Primera Division inden sidste spillerunde.

FC Barcelona var for længst spansk mester, og Atlético Madrid og Real Madrid var sikre på at deltage i Champions League i næste sæson.

Derfor rettede spændingen sig søndag i den spanske Primera Division mod slaget om fjerdepladsen, som giver den sidste spanske billet til den fornemste europæiske klubturnering i næste sæson.

Alle hold var i kamp på samme tid, og den lille klub Getafe lå inden næstsidste runde på fjerdepladsen med mulighed for at sikre en næsten uhørt fjerdeplads inden sidste spillerunde.

Getafes bedste europæiske præstation var i sæsonen 2007-08, da danske Michael Laudrup var træner for holdet. Dengang nåede Getafe til kvartfinalen i den daværende Uefa Cup.

Spændingen er dog stadig intakt, for Getafe måtte på udebane se sig besejret af FC Barcelona, der vandt 2-0 efter scoringer af Arturo Vidal og Lionel Messi.

Alt imens tog Valencia med Daniel Wass i startopstillingen imod Alaves, og her vandt Valencia 3-1.

Alaves kom foran efter 12 minutter, men på fem minutter i første halvleg scorede Valencia to gange ved Carlos Soler og Santi Mina, og Kévin Gameiro scorede for hjemmeholdet i anden halvleg.

Dermed lagde Valencia sig på fjerdepladsen med 58 point ligesom Getafe inden sidste runde.

Da Sevilla med Simon Kjær med fra start fik 1-1 ude mod Atlético Madrid, så blev hjemmeholdet sikker på andenpladsen foran Real Madrid, mens Sevilla er to point efter Getafe og Valencia i slaget om top-4 inden sidste spillerunde.

Real Madrid slutter på tredjepladsen efter en sæson med 11 nederlag, som træner Zinedine Zidane givetvis ikke kan få afsluttet hurtigt nok.

Real Madrid tabte ude 1-3 til Real Sociedad i en kamp, hvor Jesus Vallejo fik det røde kort i første halvleg.

Brahim Díaz bragte ellers Real Madrid foran tidligt, men hjemmeholdet udlignede før pausen og scorede to gange i anden halvleg.

Dermed har Real Madrid 68 point, mens Atlético Madrid har syv point mere.

I bunden var Huesca og Rayo Vallecano allerede rykket ud af den bedste spanske række inden søndagens kampe, mens Girona kæmpede for at undgå nedrykning.

Missionen ligner en umulig opgave efter Gironas 1-2-nederlag hjemme til Levante.

Matematisk er Girona ikke ude, men der er tre point op til Celta Vigo, der ligger lige over nedrykningsstregen, selv om Celta tabte 1-3 ude til Athletic Bilbao.

Her var både Andrew Hjulsager og Pione Sisto på bænken i hele kampen for Celta.