Vendsyssel bryder Esbjergs ubesejrede stime med 4-2-sejr

Esbjerg led det første nederlag i ni kampe, da Vendsyssel var på besøg. Topholdet Vejle vandt i Brabrand.

Esbjerg har været inde i en god stime i den næstbedste danske fodboldrække, hvor holdet før søndag ikke havde tabt i otte kampe i træk, men den stime satte Vendsyssel en stopper for med en 4-2-sejr i Esbjerg.

Sejren betyder, at Vendsyssel på tredjepladsen med 29 point får skabt et hul på fire point ned til HB Køge og Esbjerg, der begge har 25 point på fjerde- og femtepladsen.

De ambitiøse esbjergensere har nu ni point op til Vejle på førstepladsen.

Allerede efter små ti minutter bragte Vendsyssel sig foran. Mikael Anderson helflugtede et hjørnespark ind med indersiden og gav nordjyderne føringen.

Anden halvleg begyndte uheldigt for Esbjerg. Marco Rask i Esbjerg-forsvaret fik hovedet på et indlæg, der sejlede i eget net til 2-0 til Vendsyssel.

Lucas Jensen driblede i feltet og endte med at lægge bolden videre til Yao Dieudonne, der fik prikket bolden i nettet. Så stod der 3-0, og det så svært ud for vestjyderne.

Men ti minutter inde i anden halvleg fik Adrian Petre sat reduceringen ind. Et indlæg nåede frem til rumæneren, der tog bolden til sig og alene med målmanden kunne sætte bolden ind i det lange hjørne.

Men Vendsyssel havde styr på opgøret. Med et kvarters tid tilbage af kampen tog Vendsyssel-profilen Lucas Jensen et par smarte træk i feltet og bragede bolden op i hjørnet.

Esbjergs Adrian Petre fik reduceret med to minutter igen til slutresultatet 4-2 til Vendsyssel.

I Brabrand var topholdet Vejle på besøg, og holdet sikrede sig en sejr på 2-1 i overtiden. Vejle har nu 34 point på førstepladsen.

Thisted holder på i toppen, da nordjyderne vandt 2-1 over bundproppen fra Skive.

HB Køge tog en sikker sejr på 4-0 over Fremad Amager, der spillede med ti mand i størstedelen af kampen. Køge bringer sig foran Esbjerg i tabellen på en bedre målscore.

I Nykøbing Falster var Roskilde på besøg, og det blev til en 3-2-sejr til hjemmeholdet.