Wayne Rooney spolerer Liverpools sejrsfest i lokalderby

Trods en drømmescoring af Mohamed Salah lykkedes det ikke Liverpool at vinde hjemme over Everton i lokalopgøret i Premier League. Foto: /ritzau/AP/Peter Byrne

Liverpool sad tungt på spillet, men på et straffespark udlignede Everton til 1-1 i slutfasen i lokalderbyet.

Everton har stadig ikke vundet på Anfield siden 1999.

Det var langt fra tæt på søndag, men Everton kunne dog slentre hjem over Mersey-floden med et enkelt point efter lokalderbyet mod Liverpool.

Slaget om Merseyside endte således 1-1 efter Wayne Rooneys udligning på et straffespark.

Bedømt på spil og chancer smuldrede en ellers sikker sejr til hjemmeholdet dermed, selv om Liverpool blot var foran 1-0 indtil det sidste kvarter.

Liverpool sad ellers på opgøret, og Jürgen Klopp og hans tropper må i høj grad se resultatet som to tabte point.

Sam Allardyce kom derimod gennem sin tredje kamp i spidsen for Everton uden nederlag efter sejre i sine to første kampe.

Liverpool har med resultatet 30 point på fjerdepladsen, mens Everton nåede op på 19 point på tiendepladsen.

Efter de første 20 minutter sad Liverpool tungt på spillet og var nærmest på bolden hele tiden.

Everton havde fuldt fokus på at forsvare og dæmme op ud fra en defensiv organisation, og gæsterne var sjældne gæster på Liverpools banehalvdel i snevejret på Anfield.

Liverpool-manager Jürgen Klopp havde valgt at spare Philippe Coutinho og Roberto Firmino, der begge sad på bænken, mens Sadio Mané og Mohamed Salah var med i offensiven.

I alt var der fem ændringer fra 5-1-sejren over Brighton senest, og det gav plads til den unge angriber Dominic Solanke.

Liverpool kom dog ikke til et væld af chancer, og man skulle helt hen til halvlegens slutfase, før Salah slog til med sin sæsonscoring nummer 13, som gør ham til topscorer i ligaen.

En fremragende aktion endte med, at egypteren drejede bolden op i det ene målhjørne til 1-0-føring, og det var faktisk Liverpools første skud på mål i halvlegen.

Det var første scoring, Sam Allardyce indkasserede som Everton-manager i sin tredje kamp i spidsen for klubben.

Mané fik en stor mulighed i overtiden, men Liverpool gik til pause foran 1-0.

Salah var tæt på at blive dobbelt målscorer efter 51 minutter, men Everton kunne ånde lettet op.

En scoring til gæsterne lå ikke i kortene, men med et kvarter igen begik Dejan Lovren et straffespark, da han skubbede til Dominic Calvert-Lewin.

Dommeren fløjtede, og pludselig fik Everton en oplagt mulighed.

Wayne Rooney bankede sikkert bolden i nettet, og Rooney scorede dermed for første gang i et Merseyside-slag.